Veganer Mozzarella

Veganistische mozzarella

Ben je dol op mozzarella, maar wil je dierlijke producten vermijden of gewoon iets nieuws proberen? Dan is deze veganistische mozzarella echt iets voor jou. Hij is superlekker en kan in een paar eenvoudige stappen worden bereid. Welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je dit heerlijke recept zelf kunt maken, lees je in dit artikel. De video voor dit recept vind je onderaan het artikel.

Ingrediënten (8 mozzarella bolletjes):

150g cashewnoten

250g ongezoete sojayoghurt 

1-2 theelepels zout 

2 el gistvlokken (optioneel)

3 el zetmeel 

1,5 eetlepel agar agar poeder

120 ml water 

Bereiding: 

  1. Week de cashewnoten een nacht in water of kook ze 10 minuten in heet water
  2. Doe de cashewnoten, zetmeel, sojayoghurt, gistvlokken en zout in een blender en mix tot je een romige substantie hebt
  3. Kook de agar agar poeder met een beetje water, voeg de cashewcrème toe, meng voorzichtig en kook tot je een dikke consistentie hebt.
  4. Vul een kom met ijswater
  5. Vorm met 2 lepels ongeveer 8 mozzarellabolletjes van dezelfde grootte en laat ze in het water zakken.
  6. Laat de bolletjes ongeveer 10 - 15 minuten in het koude water liggen tot ze een stevige consistentie hebben en zijn afgekoeld.
  7. Serveer de veganistische mozzarella naar wens, bijvoorbeeld als tomaat mozzarella salade.

Voedingswaarden (per lepel):

137,87 kcal

10,5g koolhydraten

3,8g eiwit

8,8g vet

Om je dieet op de lange termijn gezonder te maken, gebruik je een 3, 5 of 7 daags sapdieet en leg je de basis voor een gezondere & bewustere levensstijl. Daarna kun je dit recept perfect integreren in je dagelijkse leven dankzij de geweldige voedingswaarden.

Video met recept: 

 

    Terug naar de blog