Veganistische mozzarella

Einfach
16.12.2024
Veganer Mozzarella
  • Supplement
  • Salade
  • Veganistisch
Veganer Mozzarella
  • Supplement
  • Salade
  • Veganistisch

Du liebst Mozzarella, möchtest aber gerne auf tierische Produkte verzichten oder einfach mal etwas Neues probieren? Dann ist dieser vegane Mozzarella genau das Richtige für Dich. Super lecker und in nur wenigen Handgriffen zubereitet. Welche Zutaten Du benötigst und wie Du dieses leckere Rezept selbst zubereiten kannst, erfährst Du in diesem Beitrag. Ganz unten im Beitrag findest du das Video zu diesem Rezept.

Zutaten

2 Portionen
  • 150 g
    Cashewnoten
  • 250 g
    Soya yoghurt
  • 1 TSP
    Zouten
  • 2 TBSP.
    Gistvlokken
  • 3 EL
    Sterkte
  • 1.5 TBSP.
    Agar-agar
  • 120 ml
    Water

Benötigte Küchenutensilien

Kookpot
Kom
Blender

Zubereitung

  • 1

    Week de cashewnoten een nacht in water of kook ze 10 minuten in heet water

  • 2

    Doe de cashewnoten, het zetmeel, de sojayoghurt, de gistvlokken en het zout in een blender en mix tot je een romige substantie hebt.

  • 3

    Kook de agar agar poeder met een beetje water, voeg de cashew crème toe, roer voorzichtig en kook tot je een dikke consistentie hebt.

  • 4

    Vul een kom met ijswater

  • 5

    Vorm met 2 lepels ongeveer 8 mozzarellabolletjes van dezelfde grootte en laat ze in het water zakken.

  • 6

    Laat de balletjes ongeveer 10 - 15 minuten in het koude water liggen tot ze een stevige consistentie hebben en zijn afgekoeld.

  • 7

    Serveer de veganistische mozzarella zoals je wilt, bijvoorbeeld als een tomatenmozzarella salade

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
137,87 kcal
Kohlenhydrate
10,5 g
Fett
8,8 g
Protein
3,8 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog