Een fruitig, chocoladeachtig tussendoortje dat ook nog eens gezond is. Deze veganistische Yogurettes zullen je verwachtingen zeker overtreffen. Je kunt deze heerlijke snack met slechts 3 ingrediënten bereiden en er zonder schuldgevoel van genieten. Je vindt de bereiding en alle ingrediënten in deze post. De receptvideo met Jessi vind je aan het einde van deze post.
Ingrediënten (12 Yogurettes):
1 reep pure chocolade
Vegan yoghurt
4 aardbeien
Ijsblokjesvorm
Bereiden:
- Smelt de pure chocolade in een kom
- In de ijsblokjesvormen gieten en ervoor zorgen dat elk vakje volledig bedekt is. De overtollige chocolade terug in de kom gieten. De ijsvormpjes moeten nu alleen bedekt zijn met chocolade op de "wanden" van de vakjes.
- De vorm in de vriezer plaatsen
- Doe de veganistische yoghurt (ongeveer 100 g) in de blender samen met de aardbeien en mix tot een romige massa.
- Haal de ijsblokjesvorm uit de vriezer (de chocolade moet door en door hard zijn geworden) en vul de vakjes met de aardbeienyoghurt
- Plaats de vorm terug in de vriezer voor ongeveer 1 uur
- Giet vervolgens de resterende chocolade over de vakjes, zodat alles bedekt is
- De yoghurttaartjes nog 4 uur in een vriesvak zetten
- Geniet er koud van!
Voedingswaarden (per Yogurette):
51 kcal
5,5g koolhydraten
1,1g eiwit
2,7g vet
Je hebt een sapdieet om een gezondere en bewustere levensstijl te beginnen, maar wil je geen lekkere tussendoortjes missen? Neem deze snack dan op in je dagelijkse dieet en snack zonder schuldgevoel.
Video recept: