Deze romige hollandaisesaus is supermakkelijk en supersnel te bereiden in slechts vijf minuten zonder eieren of dierlijke boter! Hij past niet alleen heerlijk bij asperges en gekookte aardappelen, maar ook perfect bij groenten zoals broccoli, bloemkool of wortels. Je kunt het ook gebruiken als de perfecte afwerking van je sapkuur gebruiken!
Ingrediënten (4 porties):
30 g veganistische boter of margarine
20g bloem
200ml groentebouillon
200 ml havermelk of veganistische room
10ml vegan witte wijn
2 theelepels mosterd
1 theelepel citroensap
1 el gistvlokken
Zout en peper naar smaak
1 snufje kurkuma optioneel voor kleur
1 snufje kala namak
Bereiding:
- Smelt eerst langzaam de boter in een pan. Roer dan de bloem erdoor en laat kort sudderen tot zich een roux vormt.
- Voeg dan de groentebouillon en havermelk toe aan de roux
- Voeg de witte wijn, mosterd, citroensap, kurkuma en een snufje kala namak toe en breng opnieuw aan de kook, onder voortdurend roeren, tot de saus mooi romig is
- Breng tot slot op smaak met gistvlokken, zout en peper
- Serveer de hollandaisesaus met asperges, aardappelen, een kneepje citroensap en wat peterselie of dille. Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per portie):
202 Kcal
5,4g koolhydraten
1,8g eiwit
18,8g vet
Recept video: