Vegane Zucchini-Grill-Taschen

Vegan courgette-grillzakjes

Heb je genoeg van saaie gegrilde groenten? Probeer dan eens deze ongelooflijk lekkere courgette-grillzakjes met couscousvulling. Met slechts 8 ingrediënten kun je ze supersnel bereiden en ze zijn gegarandeerd een hoogtepunt op je volgende barbecue-evenement. Alles wat je moet weten over de bereiding en ingrediënten vind je in dit artikel. Bekijk de receptvideo aan het einde van dit artikel. Veel plezier met koken!

Ingrediënten (4 - 5 zakken):

1-2 courgettes

75 g couscous

200 ml groentebouillon

2 teentjes knoflook

1 el gehakte kruiden

2 el plantaardige olie om te bakken

peper & zout

paprikapoeder

    Bereiden:

    1. Pel de knoflook en hak hem in fijne stukjes
    2. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook goudbruin
    3. Voeg de couscous, groentebouillon en kruiden toe aan de pan, breng alles aan de kook en laat 15 minuten sudderen met het deksel op de pan
    4. Breng op smaak met kruiden en roer
    5. Was de courgettes en snijd ze in lange dunne repen met bijvoorbeeld een dunschiller
    6. Leg 4 courgetterepen in een kruis en leg 1 - 2 el couscous in het midden
    7. Vouw de courgettereepjes over de vulling zodat de couscous omhuld is (zie receptvideo) Zet de courgettezakjes eventueel vast met tandenstokers
    8. Bestrijk beide kanten van de zakjes met olie en breng op smaak met een beetje zout
    9. Grill de zakjes aan beide kanten ongeveer 3 - 4 minuten
    10. Serveer heet! 

    Voedingswaarden (per zakje):

    114,4 kcal

    11,4g koolhydraten

    2,26g eiwit

    6,28g vet

    Verwerk dit heerlijke recept in je sapdieet voorbereiding en opvolging. Dankzij de geweldige voedingswaarden en eenvoudige bereiding kun je het ook op lange termijn opnemen in je gezonde dagelijkse voeding. 

    Video met recept:

     

     

    Terug naar de blog