Vegane Tomatensuppe

Veganistische tomatensoep

Deze tomatensoep is niet alleen superlekker, maar ook snel klaar. Ideaal als lichte, warme maaltijd op koele lenteavonden of als smakelijk voorgerecht. Dit zachte recept is ook geschikt voor sapdieet voorbereiding, omdat het je optimaal voorbereidt op de vloeibare voeding. Welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je ze zelf kunt bereiden, lees je in dit artikel. De receptvideo vind je onderaan het artikel. 

Ingrediënten (4 porties):

1 kg ronde of rundertomaten

1 rode paprika

1 kleine Spaanse peper

2 teentjes knoflook

2 uien

olie

5 g verse basilicum

3 el tomatenpuree

groentebouillon

zout

peper

optioneel: plantaardige room

    Bereiding:

    1. Was de tomaten, paprika's en chilipeper
    2. Snijd vervolgens alles in kleine stukjes
    3. Pel de uien en knoflook en hak ze ook fijn
    4. Verhit wat olie in een pan op middelmatige temperatuur
    5. Fruit de knoflook, uien en chilipeper tot de uien doorschijnend zijn
    6. Voeg dan de tomaten, paprika's, verse basilicum, oregano en lavas (indien gebruikt) en tomatenpuree toe
    7. Stoof alles ongeveer 5 - 10 minuten
    8. Bedek alles met groentebouillon en laat 60 minuten sudderen
    9. Pureer de ingrediënten tot een romige soep en breng op smaak met zout en peper
    10. Serveer warm en top af met plantaardige room indien gewenst

    Voedingswaarden (per portie):

    117 kcal

    13,5g koolhydraten

    3,9g eiwit

    5,75g vet

    Recept video:

    Terug naar de blog