Vegane Rote Bete Pasta

Veganistische bietenpasta

Rode biet is een echte wonderknol die er niet alleen magisch uitziet, maar ook net zo lekker smaakt. Het voorziet je ook van belangrijke vitaminen en mineralen die je voor of na de maaltijd nodig hebt. sapdieet die je nodig hebt voor of na je sapdieet. 

Ingrediënten (4 porties):

500g rode biet

2 sjalotten

1 teentje knoflook

4 el olijfolie

2 laurierbladeren

1 takje tijm

1 theelepel Spaanse peper

2 theelepels zout

200 ml veganistische room

4 el vegan parmezaan

Toppings:

Vegan parmezaan

1 handvol pijnboompitten

Vers basilicum

Bereiding:

  1. Rasp de bieten fijn, snijd de uien fijn en hak de knoflook fijn.
  2. Giet de olijfolie in een hete pan en fruit de uien 2 minuten op middelhoog vuur onder voortdurend roeren.
  3. Voeg dan de bieten, knoflook, laurierblaadjes, tijm en chilivlokken toe, bak kort en blus af met de veganistische room, breng op smaak met zout en peper en laat nog 20 minuten sudderen!
  4. Kook de pasta in ruim water beetgaar. Schep aan het einde van de kooktijd ongeveer 2 tot 3 soeplepels van het kookwater af, voeg toe aan de pastasaus en breng kort aan de kook.
  5. Voeg de pasta toe aan de saus en laat 1 minuut staan.
  6. Garneer af met verse basilicum, gebakken pijnboompitten en wat vegan Parmezaanse kaas!
  7. Eet smakelijk!

Voedingswaarden (per portie):

552 kcal

104g koolhydraten

18g eiwit

6g vet 

Recept video:

 

Terug naar de blog