Veganistische Aziatische noedels met tofu en pinda-sesam saus

Mittel
16.12.2024
Vegane Asiatische Nudeln mit Tofu und Erdnuss-Sesam-Soße
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Vegane Asiatische Nudeln mit Tofu und Erdnuss-Sesam-Soße
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Dieses Asiatische Gericht mit einer Soße aus Chili, Erdnuss und Sesam ist das perfekte Rezept für Dich, um nach Deiner Saftkur ins gesunde Leben zu starten! Das Rezept ist vegan, gesund, super lecker und einfach zubereitet! Wer den Tofu nicht mag, darf ihn gerne weg lassen, dieses Gericht schmeckt auch ohne super lecker! 

Zutaten

2 Portionen
  • 500 g
    Konjac noedels
  • 125 g
    Pindakaas
  • 80 ml
    Sesamolie
  • 80 ml
    Sojasauzen
  • 1 TBSP.
    Spaanse peper pasta's
  • 1-2 TBSP.
    Paprika of tomatenpuree
  • 1
    Knoflookteentjes
  • 1 stuk
    Ginger
  • Oliën
  • 350 g
    Tofu
  • Pinda's
  • Sesamzaad
  • Bosuien
  • 60 ml
    Rijstazijn
  • 1 TBSP.
    Agavesiroop

Benötigte Küchenutensilien

Kookpot
Rasp
Snijplank
Messen
Lepel
Pan
Mok

Zubereitung

  • 1

    Kook de pasta "al dente" volgens de aanwijzingen op de verpakking

  • 2

    Snijd de knoflook in kleine stukjes of pers hem in kleine stukjes

  • 3

    Rasp de gember fijn

  • 4

    Hak indien nodig de verse chilipeper fijn als je geen chilipasta gebruikt

  • 5

    Doe alle ingrediënten voor de saus, behalve de tofu, in een kom en meng voorzichtig.

  • 6

    Knijp het overtollige vocht uit de tofu en snijd het in hapklare blokjes

  • 7

    Verhit wat olie in een pan

  • 8

    Voeg de stukjes tofu toe aan de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin

  • 9

    Voeg ongeveer ½ kopje saus toe en laat met de tofu sudderen tot de saus begint te verdampen en de tofu de vloeistof absorbeert.

  • 10

    Schraap de gebruinde korst van de bodem van de pan zodat je 'kruimels' van de saus naast de gebruinde tofu hebt.

  • 11

    Verwarm de resterende saus in een andere pan

  • 12

    Zodra de pasta beetgaar is, voeg je deze toe aan de saus in de pan en meng je deze goed.

  • 13

    Voeg de tofu toe en top af met lente-uitjes, gehakte pinda's en sesamzaadjes

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
583,4 kcal
Kohlenhydrate
9,6 g
Fett
50,2 g
Protein
15,8 g

Rezeptempfehlungen

 

 

Terug naar de blog