Dit Aziatische gerecht met een chili-, pinda- en sesamsaus is het perfecte recept om van te genieten na je sapdieet om je gezonde leven te beginnen! Het recept is veganistisch, gezond, superlekker en makkelijk te bereiden! Als je niet van tofu houdt, kun je het gerust weglaten, dit gerecht smaakt ook zonder heerlijk!
Ingrediënten (4 porties):
500g konjac noedels
Chili pinda sesam saus:
125g pindakaas
80ml sesamolie
80 ml sojasaus
60ml rijstazijn
1 el agavesiroop
1 el chilipasta of verse chilipeper
1-2 el paprikapoeder of tomatenpuree
1 teentje knoflook
1 stuk verse gember
olie
350 g stevige tofu (optioneel)
Topping:
Pinda's (fijngehakt)
sesamzaad
lente-ui
Bereiding:
- Kook de pasta "al dente" volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Snijd de knoflook in kleine stukjes of pers het in kleine stukjes
- Rasp de gember fijn
- Hak de verse chilipeper fijn als je geen chilipasta gebruikt
- Doe alle ingrediënten voor de saus, behalve de tofu, in een kom en meng voorzichtig
- Knijp het overtollige vocht uit de tofu en snijd deze in hapklare blokjes
- Verhit wat olie in een pan
- Doe de stukjes tofu in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin
- Voeg ongeveer ½ kopje saus toe en laat dit samen met de tofu sudderen tot de saus begint te verdampen en de tofu de vloeistof opneemt
- Schraap de gebruinde korst van de bodem van de pan zodat je "kruimels" van de saus naast de gebruinde tofu hebt.
- Verwarm de overgebleven saus in een andere pan
- Zodra de pasta al dente is, voeg je het toe aan de saus in de pan en meng je het goed door elkaar
- Voeg de tofu toe en werk af met lente-uitjes, gehakte pinda's en sesamzaadjes
Voedingswaarden (per portie):
583,4 kcal
9,6g koolhydraten
15,8g eiwit
50,2g vet
Recept video: