Vegane Asiatische Nudeln mit Tofu und Erdnuss-Sesam-Soße

Veganistische Aziatische noedels met tofu en pinda-sesam saus

Dit Aziatische gerecht met een chili-, pinda- en sesamsaus is het perfecte recept om van te genieten na je sapdieet om je gezonde leven te beginnen! Het recept is veganistisch, gezond, superlekker en makkelijk te bereiden! Als je niet van tofu houdt, kun je het gerust weglaten, dit gerecht smaakt ook zonder heerlijk! 

Ingrediënten (4 porties):

500g konjac noedels

Chili pinda sesam saus:

125g pindakaas

80ml sesamolie

80 ml sojasaus

60ml rijstazijn

1 el agavesiroop

1 el chilipasta of verse chilipeper

1-2 el paprikapoeder of tomatenpuree

1 teentje knoflook

1 stuk verse gember

olie

350 g stevige tofu (optioneel)

Topping:

Pinda's (fijngehakt)

sesamzaad

lente-ui

Bereiding:

  1. Kook de pasta "al dente" volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Snijd de knoflook in kleine stukjes of pers het in kleine stukjes
  3. Rasp de gember fijn
  4. Hak de verse chilipeper fijn als je geen chilipasta gebruikt
  5. Doe alle ingrediënten voor de saus, behalve de tofu, in een kom en meng voorzichtig
  6. Knijp het overtollige vocht uit de tofu en snijd deze in hapklare blokjes
  7. Verhit wat olie in een pan
  8. Doe de stukjes tofu in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin
  9. Voeg ongeveer ½ kopje saus toe en laat dit samen met de tofu sudderen tot de saus begint te verdampen en de tofu de vloeistof opneemt
  10. Schraap de gebruinde korst van de bodem van de pan zodat je "kruimels" van de saus naast de gebruinde tofu hebt.
  11. Verwarm de overgebleven saus in een andere pan
  12. Zodra de pasta al dente is, voeg je het toe aan de saus in de pan en meng je het goed door elkaar
  13. Voeg de tofu toe en werk af met lente-uitjes, gehakte pinda's en sesamzaadjes

Voedingswaarden (per portie):

583,4 kcal 

9,6g koolhydraten

15,8g eiwit

50,2g vet

Recept video:

 

 

Terug naar de blog