Vegane Cannelloni mit Grünkern-Füllung

Vegan cannelloni met groene speltvulling

Deze gevulde cannelloni zijn een heerlijk zomers recept waar je echt vol en blij van wordt. Voor de vegan cannelloni hebben we een vulling gemaakt van geroosterd groen speltmeel, prei en wortels, deze in de rolletjes gestopt en gebakken met een fijne béchamelsaus. De cannelloni zijn een perfecte start van je maaltijd. sapdieet om je weer op weg te helpen met een gezond dieet. 

Ingrediënten (2 porties):

80 g groene spelt

200 g prei

50 g wortelen

240ml + 200ml olijfolie

1 el tomatenpuree

½ theelepel paprikapoeder

2 snufjes karwijpoeder

1 el sojasaus

zout en peper

1 theelepel rozemarijn naalden

1 snufje nootmuskaatpoeder

Cannelloni tube pasta

Vegan geraspte kaas

Vegan parmezaanse kaas

1 gratinschotel

Voor de béchamelsaus:

1 el veganistische boter of margarine

1 el speltbloem

100 ml groentebouillon

100 ml sojaroom

1 snufje nootmuskaatpoeder

2 el gistvlokken

peterselie

Bereiden:

  1. Was en laat eerst het groene speltmeel uitlekken
  2. Daarna de prei en wortelen wassen en in kleine stukjes snijden
  3. Doe nu de groene speltgrutten in een pan met 240 ml groentebouillon en laat op laag vuur in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar worden
  4. Verhit een pan met een beetje olijfolie
  5. Voeg vervolgens de prei en wortels toe en bak ongeveer 5 minuten
  6. Voeg nu 1 el tomatenpuree, ½ tl paprikapoeder en 2 snufjes komijn toe en bak kort mee
  7. Voeg dan 1 el sojasaus toe en blus af met 200 ml groentebouillon, breng op smaak met zout en peper en laat nog 5 minuten sudderen
  8. Voeg tot slot de fijngehakte rozemarijn, nootmuskaat en het groene speltmeel toe, meng alles goed en zet opzij!
  9. Smelt voor de béchamelsaus 1 el veganistische boter in een pan, voeg 1 el bloem toe en roer snel tot een stevig mengsel.
  10. Blus het mengsel vervolgens af met 100 ml groentebouillon en 100 ml vegan room, roer alles goed door en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper
  11. Breng alles nu een keer aan de kook en laat het dan op een laag vuur ongeveer 5 minuten sudderen.
  12. Voeg als laatste 2 eetlepels gistvlokken en de peterselie toe, roer goed door en zet apart
  13. Vul vervolgens de cannelloni met het mengsel - hiervoor kun je het beste een spuitzak gebruiken
  14. Leg de cannelloni in een gratinschotel en bedek met de béchamelsaus
  15. Werk af met een beetje vers geraspte vegan kaas
  16. Plaats ten slotte de gratinschotel in de voorverwarmde oven (190 °C heteluchtoven) en bak gedurende 15 tot 20 minuten
  17. Haal de cannelloni uit de oven en laat iets afkoelen
  18. Serveer op een bord en garneer met lente-uitjes. Eet smakelijk!

Voedingswaarden (per portie):

521 kcal

72g koolhydraten

18g proteïne

14g vet

 

Video recept:

Terug naar de blog