Een nieuw maïsrecept wordt momenteel gehypet, namelijk de vegan maïs ribbetjes. Bij dit type bereiding wordt de maïs niet in zijn geheel gekookt, maar in stukjes. in reepjes snijden. De hitte zorgt ervoor dat het ribachtige vellendie op smaak worden gebracht met een heet kruidenmengsel voor veganistisch zomers hapje worden. Je vindt de receptvideo van onze Jessi onderaan het bericht. Veel plezier met uitproberen!
Bereiding: 5 min.
Bereiding: 5 min.
Totale tijd: 10 min.
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten (8 ribbetjes):
Maïskolf
2 el olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel knoflookzout
peper
Bereiden:
- Meng de olie, paprikapoeder, knoflookzout en peper tot een marinade.
- Snijd de suikermaïs in kleine plakjes - tip: snijd de kolven vanaf de bovenkant door zodat je de steel halveert
- Leg de maïsribben op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met je marinade
- Plaats de maïsribbetjes nu 30 minuten in de oven op 190° C
- De snack smaakt echt heerlijk met een dip - klaar!
We zijn niet alleen enthousiast over dit recept, de voedingswaarden van deze snack spreken ook voor zichzelf! Je kunt de vegan maïs ribbetjes in je gezonde dagelijkse dieet. Brandstof voor je lichaam met een sapdieet en maakt het gemakkelijker om een gezonde levensstijl te beginnen.
Voedingswaarden (per rib):
61 kcal
3,9g vet
4,9g koolhydraten
1,1g eiwit
Recept video: