Vegane Kürbis-Gemüse-Pfanne

Veganistische pompoen- en groentepan

Herfsttijd is pompoentijd. Omdat de herfst voor de deur staat, hebben we een bijpassende veganistische pompoen- en groentepan voor je samengesteld. Het is veganistisch, vol vitaminen en kan in een handomdraai klaargemaakt worden - het ideale recept voor na het werk. Je kunt dit recept ook verwerken in je voorbereiding en nawerk voor de sapkuur voor en na je sapkuur. Gezond eten kan zo makkelijk zijn! 

Bereiding: 10 min.

Bereiding: 15 min.

Totale tijd: 25 min.

Keuken/Oorsprong: Regionaal

Ingrediënten (4 porties):

1 grote rode ui

1 teentje knoflook

1 kleine Hokkaido pompoen

1 gele paprika

1 grote courgette

2-3 el olijfolie om te bakken

1 theelepel gedroogde oregano

1 blik gehakte tomaten

Verse peterselie

peper

Zeezout

Bijgerecht naar keuze (bijv. wilde rijst)

Bereiding:

  1. Pel eerst de uien en knoflook, snijd de uien in grove stukken en snijd de knoflook in fijne partjes
  2. Was vervolgens de groenten en snijd ze in kleine hapklare stukjes
  3. Giet nu de olijfolie in een grote voorverwarmde pan en fruit de uien en knoflook kort, voeg dan de pompoen, paprika en courgette toe en bak ongeveer 6 minuten, af en toe draaien.
  4. Voeg als laatste de kruiden en gehakte tomaten toe en laat nog 10 minuten sudderen op een middelhoog vuur.
  5. Nu gewoon serveren en genieten! 

Voedingswaarden (per portie):

320 kcal 

52g koolhydraten

8g proteïne

7g vet

Recept video: 

 

Terug naar de blog