Onze vegan spaghetti al limoen (Duits: spaghetti met citroen) zijn een heerlijke zomers, fris en en vooral snel Italiaans recept. Citroen gaat ongelooflijk goed samen met pasta. Probeer het meteen uit! Het is een snel & makkelijk recept en is ideaal voor het bereiden en opvolgen van je sapdieet. We wensen je veel succes!
Bereiding: 5 min.
Voorbereiding: 15 min.
Totale tijd: 20 min.
Keuken/Oorsprong: Italiaans
Ingrediënten (2 porties):
20 g veganistische boter
1 teentje knoflook
1 gele, geurige citroen (biologisch)
200 ml room (veganistisch)
250g spaghetti
zout
peper
1 rode chilipeper
Verse peterselie
Geraspte vegan parmezaanse kaas
Bereiden:
- Was en droog eerst de citroen grondig
- Rasp vervolgens de citroen met een rasp, bij voorkeur een die niet te diep raspt zodat alleen het gele deel van de schil wordt gebruikt
- Nu kun je het water aan de kook brengen
- Smelt de boter op een laag vuurtje, voeg de knoflook toe aan de pan en woel deze kort in de boter zodat de boter de smaak van de knoflook aanneemt
- Haal de knoflook dan uit de pan
- Voeg vervolgens de room en de geraspte citroenschil toe aan de pan en breng aan de kook
- Voeg nu het sap van ongeveer een halve uitgeperste citroen toe aan de pan
- Voeg als laatste de gekookte spaghetti toe, de Spaanse peper en wat vegan parmezaanse kaas toe en roer alles goed door elkaar
- Breng op smaak met zout en peper
- Eet smakelijk!
Voedingswaarden per portie:
525 kcal
50g koolhydraten
16g eiwit
28g vet
Recept video: