Vegane Smasehd Potatoes

Veganistische gesmoorde aardappelen

Veganistische aardappelpuree of in het Duits aardappelpuree of aardappelpureezijn heel gemakkelijk te bereiden en toch iets heel bijzonders. Misschien omdat ze nog niet zo bekend zijn in dit land, of misschien gewoon vanwege de extra smaak. boter, peterselie en knoflook? De onconventionele vorm is natuurlijk ook overtuigend. Bovendien kan dit recept perfect geïntegreerd worden in je sapdieet voorbereiding en opvolging, maar ook in een gezond dagelijks dieet.

Voorbereiding: 5 min.

Voorbereiding: 10 min.

Totale tijd: ongeveer 50 min.

Keuken/Oorsprong: VS

Ingrediënten (4 porties):

1,5kg aardappelen (vastkokend) 

40 g boter

1 avocado

4 el olijfolie

Handje pecannoten

1 citroen

LiveFresh sinaasappelsap

Verse peterselie

1 theelepel zeezout

1 theelepel peper

1 theelepel zoete paprika

½ uienpoeder

Bereiden:

    1. Was de aardappelen, doe ze in een pan met koud water en kook ze ongeveer 15 minuten, laat ze daarna afkoelen

    2. Maak nu een bakplaat klaar met bakpapier, verdeel de afgekoelde aardappelen erover en druk ze plat met een glas, aardappelstamper of iets dergelijks.

    3. Smelt de boter, voeg de olijfolie en knoflook toe, laat ongeveer 10 minuten trekken en voeg dan de verse peterselie toe.

    4. Bestrijk de aardappelen met het gesmolten boter-oliemengsel en zet de schaal 20 minuten in de oven op 225°C boven- en onderwarmte.

    5. Snijd tot slot de avocado in kleine stukjes, pureer in een blender met de pecannoten en het sinaasappelsap en giet in een kleine kom

    6. Serveer de geprakte aardappelen met de dip op een bord, klaar!

Voedingswaarden (per portie):

669 kcal

61g koolhydraten

14g eiwit

43g vet

Recept video:

Terug naar de blog