Veganer Spaghetti Kürbis mit Linsen-Bolo

Vegan spaghetti pompoen met linzenbolo

De klassieke spaghetti bolognese met een verschil: We ruilen de spaghetti voor spaghettipompoen. Het ziet er niet alleen geweldig uit op het bord, het smaakt ook ongelooflijk lekker! Onze liefdesverklaring aan de herfst en natuurlijk aan de ster in dit seizoen - de pompoen. Wil je je dieet gezonder maken op de lange termijn? Probeer onze sapkuur om de basis te leggen voor een gezondere & bewustere levensstijl en zeg "bye bye" tegen slechte eetgewoonten. Kook de vegan spaghetti pompoen met linzenbolo in je dagelijkse leven - het recept heeft de perfecte voedingswaarden voor een gezond en evenwichtig dieet.

Bereiding: 5 min.

Bereiding: 10 min.

Totale tijd: 55 min.

Keuken/Oorsprong: Regionaal 

Ingrediënten (1 portie):

800 g spaghetti pompoen

60g rode uien

80g rode linzen

250g gezeefde tomaten

1 teentje knoflook

3 wortelen

100g kampioen

1 snuifje tijm

150 ml groentebouillon

1 el olijfolie

zout, peper naar smaak

Bereiden:

  1. Snijd eerst de pompoen doormidden en verwijder de pitten
  2. Leg nu op een bakplaat met de binnenkant naar beneden en bak ongeveer 40 minuten op 180°C in een heteluchtoven. koken
  3. Pel vervolgens de ui en knoflook en snijd in dunne blokjes samen met de champion en wortelen
  4. Fruit vervolgens de ui, knoflook en champions in een pan met een beetje olie
  5. Voeg vervolgens de linzen toe aan de groenten, blus af met tomatensaus en groentebouillon en laat ongeveer 15 min. sudderen met gesloten deksel
  6. Haal de pompoen uit de oven, maak het vruchtvlees los met een vork en vul met de linzenbolo
  7. Serveer en geniet!

Voedingswaarden (per portie):

381 kcal

55g koolhydraten

21g eiwit

12g vet

Recept video: 

 

Terug naar de blog