Kersen knoedels

50 Minuten
Mittel
16.12.2024
Kirschknödel
  • Dessert
  • Snack
  • Suikerarm
  • Vegetarisch
Kirschknödel
  • Dessert
  • Snack
  • Suikerarm
  • Vegetarisch

Omas Rezepte sind einfach die Besten! So auch diese leckeren Kirschknödel mit einem feinem Quarkteig und einer Saftigen Kirschfüllung. Ganz nach Orginalrezept werden sie dann in gebräunten Semmelbröseln und Zimt gewälzt, traumhaft lecker! 

Zutaten

2 Portionen
  • 500 g
    Vetarme kwark
  • 2
    Eieren
  • 150 g
    Boter
  • Zouten
  • 400 g
    Meel
  • 20 pc
    Kersen
  • 100 g
    Boter
  • 100 g
    Panko paneermeel
  • 0.5 TL
    Kaneel

Benötigte Küchenutensilien

Kom
Roerder
Metalen buis
Messen
Lepel
Kookpot
Pan

Zubereitung

Bereiding: 15 min.
Bereiding: 35 min.
Totale tijd: 50 min.
  • 1

    Meng en kneed alle ingrediënten voor het deeg en verdeel het dan in ongeveer 15-20 gelijke stukken. 

  • 2

    Ontpit nu de kersen, bij voorkeur met een metalen buis

  • 3

    Vorm vervolgens elk stuk deeg tot een rond flatbread, leg er een kers op en bedek met het deeg, sluit af en vorm tot een bal.

  • 4

    Kook de knoedels nu ongeveer 10-15 minuten in kokend water

  • 5

    Smelt ondertussen de boter in een hete pan, voeg de broodkruimels toe en bak tot ze goudbruin zijn. Haal de pan van het vuur en roer de kaneel erdoor.

  • 6

    Haal de knoedels vervolgens uit het water en wentel ze direct door het broodkruimelmengsel totdat ze volledig bedekt zijn.

  • 7

    Serveer tot slot met een saus naar keuze en geniet!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
231 kcal
Kohlenhydrate
30,1 g
Fett
7,7 g
Protein
9,2 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog