Op zoek naar de perfecte snack voor de herfst? Dan hebben wij precies wat je zoekt! Deze gezonde, suikervrije pompoenmuffins zijn het perfecte tussendoortje. Ze zijn bijzonder vochtig en hebben geen boter of industriële suiker nodig. Probeer ze dus meteen!
Bereiding: 5 min.
Bereiding: 10 min.
Totale tijd: 15 min. + ca. 25 min. baktijd
Keuken/Oorsprong: VS
Ingrediënten (12 stuks):
2 el chiazaad
250 g pompoenpuree
90 g ahornsiroop
90g tahini
220g speltbloem
40g kokosbloesemsuiker
1 theelepel kaneel
½ theelepel nootmuskaatpoeder, kruidnagel & gember
2 theelepels bakpoeder
100 ml havermelk
1 el appelciderazijn
Bereiding:
-
Snijd eerst de pompoen in kleine stukjes en pureer deze
-
Meng nu de chiazaadjes, water, ahornsiroop en tahini door elkaar
-
Voeg dan de pompoenpuree toe en meng met een garde
-
Voeg dan de kokosbloesemsuiker, havermelk, speltmeel en alle specerijen en appelciderazijn toe en meng alles weer goed door elkaar
-
Giet het beslag ten slotte in muffinvormpjes en bak ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
-
Laat afkoelen en geniet!
Voedingswaarden (per stuk):
165kcal
23g koolhydraten
4g eiwit
4,7g vet
Recept video:
@daskochduolivefresh Klaar voor de herfst met pompoenmuffins met weinig suiker 🍂 #pumpkinseason #muffins #gesundessen #gesundesnacks #daskochduo ♬ hebberig - Tate McRae