Spargel mit Parmesan

Asperges met parmezaan

Asperges met parmezaan en tomaten in de oven is een absoluut heerlijk gerecht. De frisheid van de asperges harmonieert perfect met de zongerijpte tomaten en de stevige smaak van Parmezaanse kaas. 

Bereiding: 2 min.

Bereiding: 25 min.

Totale tijd: 27 min.

Keuken/Oorsprong: Regionaal

Ingrediënten (2 porties):

500g asperges

250g tomaten (bij voorkeur kerstomaatjes)

50 g Parmezaanse kaas (vers geraspt)

2 el olijfolie

zout naar smaak

Peper naar smaak

2 teentjes knoflook (fijngehakt)

Bereiding:

  1. Was de asperges en snijd het houtachtige uiteinde eraf

  2. Leg nu de asperges op een bakplaat bekleed met bakpapier, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met gehakte knoflook, zout en peper

  3. Halveer of snijd de tomaten in vieren en schik ze over de asperges.

  4. Bak ongeveer 15 minuten op 200°C tot de asperges zacht zijn en de tomaten lichtbruin

  5. Strooi dan de geraspte Parmezaanse kaas over de gebakken asperges en tomaten en bak nog 5 minuten.

  6. Haal uit de oven en serveer

Voedingswaarden (per 100g):

115,4kcal

2,1g koolhydraten 

3,4g eiwit

10,1g vet

Recept video:

@daskochduolivefresh Wij houden van asperges 😍♥️#daskochduo #rezeptideen #gesunderezepte #healthyfoodideas #schnellerezepte #einfacherezepte #spargel ♬ Wij met z'n tweetjes - Kauai45 & Zoete Cacao

 

Terug naar de blog