Asperges met parmezaan

27 Minuten
Einfach
17.12.2024
Spargel mit Parmesan
  • Hoofdgerecht
  • Vegetarisch
Spargel mit Parmesan
  • Hoofdgerecht
  • Vegetarisch

Spargel mit Parmesan und Tomaten im Ofen ist ein absolut köstliches Gericht.  Die Frische des Spargels harmoniert perfekt mit den sonnengereiften Tomaten und dem herzhaften Geschmack von Parmesan. 

Zutaten

2 Portionen
  • 500 g
    Asperges
  • 250 g
    Tomaten
  • 50 g
    Parmezaanse kaas
  • 2 TBSP.
    Olijfolie
  • Zouten
  • Peper
  • 2
    Knoflookteentjes

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Bakpapier
Bakplaat
Oven

Zubereitung

Bereiding: 2 min.
Bereiding: 25 min.
Totale tijd: 27 min.
  • 1

    Was de asperges en snijd het houtachtige uiteinde eraf

  • 2

    Leg nu de asperges op een bakplaat bekleed met bakpapier, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met gehakte knoflook, zout en peper.

  • 3

    Halveer of kwaribreer vervolgens de tomaten en verdeel over de asperges

  • 4

    Bak ongeveer 15 min. op 200°C tot de asperges zacht zijn en de tomaten lichtbruin.

  • 5

    Strooi dan de geraspte Parmezaanse kaas over de gebakken asperges en tomaten en bak nog 5 minuten.

  • 6

    Haal uit de oven en serveer

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
115,4 kcal
Kohlenhydrate
2,1 g
Fett
10,1 g
Protein
3,4 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog