Geen zin in zwaar eten op warme zomerdagen? Dan moet je zeker dit proberen heerlijke zomerse salade met perziken, aardbeien en burrata. Bereid in slechts 15 minuten en met een romige balsamicodressing is deze salade een hit op elk barbecuefeestje!
Bereiding: 2 min.
Bereiding: 10-12 min.
Totale tijd: 12-15 min.
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten (2 porties):
Voor de salade:
1 kleine rode ui
200 g bladsla
200g aardbeien
1 perzik
1 gele paprika
200 g burrata
20 g basilicum
1 handvol walnootpitten
Voor de dressing:
1 theelepel Dijon mosterd
1 el ahornsiroop of agavesiroop
3 el olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
1 snufje zout
1 snufje peper
Bereiden:
-
Was de groenten en het fruit en snijd ze in hapklare stukken
-
Nu kun je alle ingrediënten voor de dressing mengen
-
Bak vervolgens de perzikstukjes kort aan beide kanten in een hete pan
-
Meng nu de sla met de ui, paprika en walnoten
-
Serveer de salade op een bord, leg de aardbeien, geroosterde perziken en burrata erop en besprenkel met de dressing.
-
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per portie):
261,2kcal
20,5g koolhydraten
16,7g eiwit
10,3g vet
Recept video:
@daskochduolivefresh Eindelijk zomer!!! Dit is de perfecte zomersalade 🥰 #sommersalat #salat #sommer #salatrezepte #daskochduo #livefresh ♬ Origineel geluid - Het kookduo