A klassiek voor veel gezinnen KerstavondAardappelsalade met worstjes. Het gerecht is immers eenvoudig, lekker en gemakkelijk te bereiden. Vandaag tonen we je een recept uit onze heerlijke Kerst aardappelsalade met vegetarische worstjes. Veel plezier met koken!
Bereiding: 5 min.
Bereiding: 20 min.
Totale tijd: 25 min.
Keuken/Oorsprong: Duits
Ingrediënten (4 porties):
1kg slaaardappelen
1 grote ui
2 el azijn
4 EETLEPELS OLIE
1 kop groentebouillon
zout
peper
Verse peterselie
Vegetarische worstjes
Bereiding:
- Was eerst de aardappelen en kook ze ongeveer 15 minuten in gezouten water
- Schil nu de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes
- Pel vervolgens de ui en snijd in kleine blokjes
- Verwarm ondertussen de groentebouillon in een pan en zet apart
- Voeg nu de ui, zout, peper, azijn, olie, mosterd en groentebouillon toe aan de aardappelen en roer alles goed door elkaar
- Laat de aardappelsalade ongeveer 1 uur staan
- Verwarm dan voorzichtig de vegetarische worstjes in een pan
- Serveer tot slot de aardappelsalade, vegetarische worstjes en een klodder mosterd op een bord en geniet.
Voedingswaarden (per portie):
452 kcal
39g koolhydraten
16g eiwit
31g vet