Veganistische rijstpan met champignons

Mittel
16.12.2024
Vegane Reispfanne mit Pilzen
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Vegane Reispfanne mit Pilzen
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Einfach nur cremig lecker, schnell zubereitet und dann auch noch vegan und proteinreich - das alles kann diese gesunde Reispfanne mit Pilzen. Wir zeigen Dir was Du für das vegane Rezept brauchst und wie Du das Gericht Schritt für Schritt im Handumdrehen zubereiten kannst. Ganz unten im Beitrag findest Du außerdem ein Rezeptvideo, in dem Dir unser Michi alles zeigt. Probier's aus und überzeuge Dich selbst vom Geschmack!

Zutaten

2 Portionen
  • 100 g
    Rijst
  • 2 Kopjes
    Water
  • 0.5 TL
    Zouten
  • 2 TBSP.
    Kokosolie
  • 1 Handvol
    Champignons
  • 100 g
    Bonen
  • 2 cm
    Ginger
  • 1
    Uien
  • 1
    Knoflookteentjes
  • 1 TBSP.
    Paprikapoeder
  • 1 TSP
    Koriander
  • 0.5 TL
    Kaneel
  • 0.5 TL
    Kurkuma
  • 2 TBSP.
    Citroensap
  • 4 TBSP.
    Gistvlokken
  • 150 ml
    Plantaardige dranken
  • Zout & peper
  • 6
    Cherrytomaten
  • 1 tailleband
    Bieslook

Benötigte Küchenutensilien

Kookpot
Snijplank
Messen
Pan

Zubereitung

  • 1

    Breng de rijst, het water en het zout in een pan aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de rijst 15 minuten zachtjes koken. 

  • 2

    Schil de gember, knoflook en ui en snijd ze in kleine blokjes.

  • 3

    Snijd de champignons in dunne plakjes.

  • 4

    Verhit de olie in een pan en voeg de gember, knoflook en ui toe. Bak de ingrediënten langzaam. Niet te heet.

  • 5

    Roer de kruiden erdoor en bak kort. Voeg dan de champignons toe en bak kort mee.

  • 6

    Blus af met citroensap en groentedrank.

  • 7

    Snijd de cherrytomaatjes in vieren, hak de bieslook fijn en roer beide erdoor.

  • 8

    Voeg de gistvlokken en bonen toe. Breng alles kort aan de kook en breng op smaak met zout en peper en citroensap.

  • 9

    Serveer met rijst en geniet. Eet smakelijk!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
531 kcal
Kohlenhydrate
96 g
Fett
5,1 g
Protein
21,5 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog