Vegane Reispfanne mit Pilzen

Veganistische rijstpan met champignons

Eenvoudig romig en heerlijk, snel te bereiden en ook nog eens veganistisch en eiwitrijk - deze gezonde rijstpan met champignons heeft het allemaal. We laten je zien wat je nodig hebt voor dit veganistische recept en hoe je het gerecht stap voor stap in een handomdraai kunt bereiden. Onderaan het artikel vind je ook een receptvideo waarin onze Michi je alles laat zien. Probeer het uit en ervaar zelf de smaak!

Ingrediënten (2 porties):

100g rijst

2 kopjes water

1/2 el zout

2 el kokosolie

1 handvol champignons

100 g witte bonen

2 cm verse gember

1 kleine ui

1 teentje knoflook

1 el zoete paprikapoeder

1 theelepel gemalen koriander

1/2 theelepel kaneel

1/2 theelepel kurkuma, gemalen

2 el citroensap

4 el gistvlokken

100-200ml plantaardige drank

peper & zout

6 kerstomaten

1 klein bosje verse bieslook

Bereiden:

  1. Breng de rijst, het water en het zout in een pan aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de rijst 15 minuten zachtjes koken. 
  2. Schil de gember, knoflook en ui en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Snijd de champignons in dunne plakjes.
  4. Verhit de olie in een pan en voeg de gember, knoflook en ui toe. Bak de ingrediënten langzaam. Niet te heet.
  5. Roer de specerijen erdoor en bak kort. Voeg dan de champignons toe en bak kort mee.
  6. Blus af met citroensap en groentedrank.
  7. Snijd de cherrytomaatjes in vieren, hak de bieslook fijn en roer beide erdoor.
  8. Voeg de gistvlokken en bonen toe. Breng alles kort aan de kook en breng op smaak met zout en peper en citroensap.
  9. Serveer met rijst en geniet. Eet smakelijk!

Voedingswaarden (per portie):

531 kcal

96g koolhydraten

21,5g eiwit

5,1g vet

De veganistische en eiwitrijke rijstpan met champignons is perfect om regelmatig in een gezond dieet te verwerken. Het recept is niet alleen geschikt om te bereiden voor je sapdieetmaar ook ideaal als follow-up.

 Video met recept: 

 

Terug naar de blog