Vegane Reisnudeln mit Gemüse und scharfer Erdnusssauce

Veganistische rijstnoedels met groenten en pittige pindasaus

De lente is in aantocht en het is tijd om weer frisse lentegerechten in je dieet op te nemen. We hebben een heerlijk vegan lenterecept voor je met veel groenten, rijstnoedels en pittige pindasaus. Het recept is ook ideaal als voorbereiding op en na een sapdieet. Je vindt de video voor het veganistische recept onderaan het artikel. Veel plezier met koken en geniet!

Ingrediënten (4 porties):

1 pakje (400g) rijstnoedels
1 ui
1 stuk komkommer
1 wortel
1 handvol peultjes
koriander

Saus

2-3 el sojasaus
½ el veganistische vissaus
1 kneepje citroen
4-5 el water
1 el siracha
2 el pindakaas (knapperig)

Bereiding: 

Snijd de groenten fijn en bak ze in een wok. Kook tegelijkertijd de rijstnoedels in de pan. Maak vervolgens de saus door de soja en vissaus te mengen met water, citroen, siracha en pindakaas. Ondertussen kun je de gekookte noedels bij de groenten in de wok doen en laten inkoken. Voeg als laatste de saus toe aan de wok en meng het met de groenten. Garneer met koriander. Klaar!

Voedingswaarden (per portie):

411 kcal

80,5g koolhydraten

9,5g eiwit

5,2g vet

Om je eetpatroon op de lange termijn te veranderen, is het superbelangrijk om te beginnen. Ons sapdieet maakt deze verandering makkelijker voor je. Begin dus nu met een bewustere levensstijl met je sapdieet en voel je beter op de lange termijn. ➤ 3,5 of 7 daagse sapkuur

Recept video: 

 

Terug naar de blog