Tover eenvoudig een lichte en verse maaltijd op tafel met onze lentepasta. Met groene asperges en walnoten is je pasta klaar in minder dan 20 minuten. pastagerecht op tafel in minder dan 20 minuten en is ideaal voor een snelle lunch of diner. De knapperige noot met walnoten harmonieert perfect met de asperges.
Bereiding: 2 min.
Bereiding: 15 min.
Totale tijd: 17 min.
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten (2 porties):
400g pasta
500g groene asperges
1 biologische citroen
70 g walnoten
20g veganistische boter
1 teentje knoflook
Veganistische parmezaan
Zeezout
peper
citroensap
Bereiden:
-
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
-
Was ondertussen de asperges en de citroen, snijd de asperges in mondgrote stukken en voeg de laatste 5 minuten toe aan het kokende pastawater
-
Hak nu de walnoten fijn
-
Doe vervolgens de asperges in een hete pan met een beetje boter, voeg de knoflook toe en blus af met een beetje pastawater
-
Voeg nu de parmezaan, walnoten en citroenrasp toe, schep om en voeg de pasta toe
-
Schik ten slotte op een bord, garneer met citroen, walnoten en een beetje citroenschil en geniet.
Voedingswaarden (per 100g):
149,2kcal
15,4g koolhydraten
4,9g eiwit
7,1g vet
Recept video:
@daskochduolivefresh Asperge pasta 🤌🏻 Vandaag toveren we een pasta met groene asperges & walnootpitten. Zo lekker! #groene asperges #daskochduo #livefresh #einfacherezepte #schnellerezepte #spargelpasta #pasta ♬ origineel geluid - Techno Holland