Vegan kip teriyaki met peultjes

25 Min.
Mittel
13.12.2024
Veganes Hähnchen Teriyaki mit Zuckerschoten
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Veganes Hähnchen Teriyaki mit Zuckerschoten
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Unser veganes Hähnchen Teriyaki mit Zuckerschoten ist ein köstliches und einfach zubereitetes asiatisches Gericht. Mit veganem Hähnchenfleisch, knackigen Zuckerschoten und einer köstlichen Teriyaki-Sauce ist dieses Rezept eine perfekte Kombination aus süßen und salzigen Aromen.

Zutaten

2 Portionen
  • 200 g
    Suikererwten
  • 1
    Paprika
  • 200 g
    Kip
  • 250 g
    Basmatirijst
  • 2 TBSP.
    Olijfolie
  • 4 TBSP.
    Teriyaki sauzen
  • 2 TBSP.
    Sojasauzen
  • 2 TBSP.
    Arachideolie
  • 1 Snuifje
    Chilipoeder
  • Peterselie
  • 50 ml
    Livefresh sinaasappelsap
  • 1-2 TBSP.
    Sesamzaad

Benötigte Küchenutensilien

Kookpot
Messen
Pan

Zubereitung

Bereiding: 5 min.
Bereiding: 20 min.
Totale tijd: 25 min.
  • 1

    Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

  • 2

    Was en snijd ondertussen de paprika's en peultjes fijn

  • 3

    Bak vervolgens de gesneden paprika's en suikererwten ongeveer 5 minuten in een hete pan met olijfolie. Voeg de veganistische kip toe en bak nog eens 5-8 minuten.

  • 4

    Voeg alle overige ingrediënten behalve de rijst toe aan de pan, voeg indien nodig een beetje meer water toe en laat ongeveer 5 minuten sudderen op een middelhoog vuur.

  • 5

    Serveer ten slotte op een bord met de rijst en werk af met een beetje koriander

  • 6

    Laat het smaken

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
202,7 kcal
Kohlenhydrate
31,4 g
Fett
5,6 g
Protein
7,3 g

Rezeptempfehlungen

 

 

Terug naar de blog