Onze veganistische kip teriyaki met peultjes is een heerlijke en makkelijk te bereiden Aziatisch gerecht. Met veganistische kip, knapperige peultjes en een heerlijke teriyakisaus is dit recept een perfecte combinatie van zoete en hartige smaken.
Bereiding: 5 min.
Bereiding: 20 min.
Totale tijd: 25 min.
Keuken/Oorsprong: Japans
Ingrediënten (2 porties):
200g peultjes
1 rode paprika
200g veganistische kip
250g basmatirijst
2 el olijfolie
4 el teriyakisaus
2 el sojasaus
2 eetlepels arachideolie
1 el chilipoeder
Verse koriander of peterselie
50 ml LiveFresh sinaasappelsap
1-2 el sesamzaad
Bereiding:
-
Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
-
Ondertussen de paprika's en peultjes wassen en in stukjes snijden
-
Bak de gehakte paprika's en peultjes ongeveer 5 minuten in een hete pan met olijfolie. Voeg de veganistische kip toe en bak nog eens 5-8 minuten.
-
Voeg alle overige ingrediënten behalve de rijst toe aan de pan, voeg indien nodig een beetje water toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen op een middelhoog vuur.
-
Serveer ten slotte op een bord met de rijst en werk af met een beetje koriander
-
Laat genieten
Voedingswaarden (per 100g):
202,7 kcal
31,4g koolhydraten
7,3g eiwit
5,6g vet
Recept video:
@daskochduolivefresh 🤤🤤🤤 #einfacherezepte #schnellerezepte #reis #teriyakichicken #vegan #foryou ♬ GIVE IT TO ME X PROMISCUOUS - ALTÉGO