Veganes Hähnchen Teriyaki mit Zuckerschoten

Vegan kip teriyaki met peultjes

Onze veganistische kip teriyaki met peultjes is een heerlijke en makkelijk te bereiden Aziatisch gerecht. Met veganistische kip, knapperige peultjes en een heerlijke teriyakisaus is dit recept een perfecte combinatie van zoete en hartige smaken.

Bereiding: 5 min.

Bereiding: 20 min.

Totale tijd: 25 min.

Keuken/Oorsprong: Japans

Ingrediënten (2 porties):

200g peultjes

1 rode paprika

200g veganistische kip

250g basmatirijst

2 el olijfolie

4 el teriyakisaus

2 el sojasaus

2 eetlepels arachideolie

1 el chilipoeder

Verse koriander of peterselie

50 ml LiveFresh sinaasappelsap

1-2 el sesamzaad

Bereiding:

  1. Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

  2. Ondertussen de paprika's en peultjes wassen en in stukjes snijden

  3. Bak de gehakte paprika's en peultjes ongeveer 5 minuten in een hete pan met olijfolie. Voeg de veganistische kip toe en bak nog eens 5-8 minuten.

  4. Voeg alle overige ingrediënten behalve de rijst toe aan de pan, voeg indien nodig een beetje water toe en laat het geheel op een middelhoog vuur ongeveer 5 minuten sudderen.

  5. Serveer ten slotte op een bord met de rijst en werk af met een beetje koriander

  6. Laat genieten

Voedingswaarden (per 100g):

202,7 kcal

31,4g koolhydraten

7,3g eiwit

5,6g vet

Recept video:


@daskochduolivefresh 🤤🤤🤤 #einfacherezepte #schnellerezepte #reis #teriyakichicken #vegan #foryou ♬ GIVE IT TO ME X PROMISCUOUS - ALTÉGO
 


Terug naar de blog