Vegane Gemüsepfanne mit Bulgur

Vegan groentepan met bulgur

Deze heerlijke groenteroerbak met bulgur is een geweldige afwisseling op je dagelijkse dieet. Met veel verse groenten en top voedingswaarden, mag je het niet missen. Het gerecht is bijvoorbeeld ook perfect voor de sapdieet Bereiding en opvolging. Welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je dit heerlijke gerecht zelf kunt bereiden, lees je in dit artikel.

Ingrediënten (4 porties):

0,75 liter water 

1 kop bulgur

2 uien

zonnebloemolie

1 courgette

1 paprika

400 ml kokosmelk (mager)

1 pot kikkererwten

½ stengel prei

Kruiden:

½ theelepel komijn (gemalen)

1 scheutje sojasaus

1 scheutje limoensap

1 snufje peper

Bereiden:

  1. Kook het water
  2. Doe de bulgur in een kom en giet er kokend water over. Laat ongeveer 10 minuten weken.
  3. Was de groenten en snijd ze in stukjes, spoel de kikkererwten af in een zeef en laat ze uitlekken 
  4. Pel de ui en snijd deze in blokjes. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen
  5. Giet de olie in een grote pan, verhit deze op een middelhoog vuur en fruit de in blokjes gesneden ui ongeveer 5 minuten
  6. Voeg de kokosmelk, groenten en kikkererwten toe aan de pan en laat alles samen 3-4 minuten sudderen
  7. Breng op smaak en meng alle ingrediënten zorgvuldig
  8. Serveer de bulger met de saus op een bord

Veel plezier met koken!

Voedingswaarden (per portie):

512 kcal

50,7 g koolhydraten

12 g eiwit

26g vet

Video recept:

 

Terug naar de blog