Deze vegan eiwitrijke chili sin carne is een echt fitnessgerecht. Veel magnesium en vitamine E uit de bonen zorgen voor sterke zenuwen en een stevige huid. De plantaardige eiwitpakketten leveren ook zink en metabolismeactiverende B-vitamines. Paprika en tomaten zitten boordevol vitamine C, wat de opname van plantaardig ijzer in het lichaam bevordert. Met dit recept heb je de perfecte metgezel voor het bereiden en opvolgen van je sapdieet!
Ingrediënten (3 porties):
100g rode linzen
100g sojakorrels/ sojagehakt
1 handvol tomaten
1 blik kidneybonen (250g)
1 blik grove tomaten (400g)
1 blik tomatenpuree (400 g)
1 middelgrote ui
½ rode peper
1 el groentebouillonpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel komijn
1 theelepel peper
Optioneel: tortillachips
Bereiding:
- Bereid de sojakorrels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de groentebouillon door heet water en laat de sojakorrels hierin trekken
- Verhit wat olie in een grote pan en snijd ondertussen de ui en paprika in blokjes
- Fruit de gesneden groenten in de hete pan en voeg dan de opgezwollen sojakorrels en linzen toe
- Was de kidneybonen en laat de suikermaïs uitlekken. Voeg beide toe aan de pan samen met de gezeefde en verse tomaten
- Kruid alles goed en voeg naar smaak wat komijn, basilicum en sojasaus toe
- Laat de vegan chili sin carne nog 15 minuten sudderen met het deksel erop op een lage temperatuur
Voedingswaarden (per portie):
501 kcal
56g koolhydraten
37g eiwit
9,5g vet
Recept video: