Verwen je smaakpapillen met een aromatische & tegelijkertijd verfrissend gerecht van risotto & citroen. De heerlijke vegan citroenrisotto is ook perfect voor warme dagen omdat het zo verfrissend smaakt. Het is heel gemakkelijk te bereiden en kan door iedereen onder de knie worden gekregen. Het recept is niet alleen geschikt om te bereiden voor je sapkuurmaar ook ideaal als follow-up.
Bereiding: 15 min.
Voorbereiding: 30 min.
Totale tijd: 45 min.
Keuken/Oorsprong: Italiaans
Ingrediënten (2 porties):
1 ui
1 teentje knoflook
1 citroen (biologisch)
100 ml droge witte wijn
Ca. 500 ml groentebouillon
Ca. 170g risottorijst
2 el veganistische boter
40 g vegan parmezaan
zout
peper
Dille
Bereiding:
- Snipper eerst de ui en knoflook
- Bak nu de rijst, ui, knoflook en boter kort in een pan op hoog vuur
- Blus vervolgens af met witte wijn en de groentebouillon en zet het vuur laag
- Voeg dan de citroenrasp, het sap en de schil toe aan de risotto en laat alles zachtjes pruttelen
- Roer voortdurend zodat de risotto niet aanbrandt
- Zodra het vocht is ingekookt, roer je de Parmezaanse kaas en dille erdoor tot alles lekker romig is
- Garneer nu op een bord met een beetje citroenrasp, dille en peper
- Je heerlijke risotto is klaar! Geniet van de smaak.
Voedingswaarden (per portie):
721 kcal
78g koolhydraten
21g eiwit
30g vet
Video recept: