Vegane Schoko-Salzbrezeln

Vegan chocolade gezouten pretzels

Onlangs een hype, maar altijd bijzonder veelzijdig - Pindakaas kan veelzijdig voor bakken en koken gebruik. Recepten met pindakaas hebben altijd een speciaal tintje, of het nu gaat om zoet of hartig. De krakelingkoekjes in combinatie met chocolade en de fluweelzachte pindacrème zijn een hoogtepunt voor een gezellige filmavond op de bank, een bijeenkomst met vrienden of een verjaardagsfeestje. Bovendien zijn de veganistische chocolade gezouten pretzels ideaal in je sapdieet voorbereiding en in een gezonder dagelijks dieet.

Bereiding: 2 min.

Bereiding: 10-13 min.

Totale tijd: 15 min.

Keuken/Oorsprong: Regionaal

Ingrediënten (1 portie):

Gezouten krakelingen

50 g pure chocolade

2 el pindakaas

1 el kokos- of amandelmeel

kaneel 

Bereiding:

  1. Meng eerst de pindakaas, kaneel en kokosmeel door elkaar
  2. Smelt vervolgens de chocolade
  3. Smeer nu de pretzels in met het pindamengsel, leg de overige pretzels erop en druk aan
  4. Doop tot slot de pretzels tot de helft in de chocolade, leg ze op bakpapier en zet ze ongeveer 20 minuten in de koelkast.
  5. Geniet van de smaak! 

Voedingswaarden (per portie):

441 kcal

33g koolhydraten

14g eiwit

24g vet

Recept video:

Terug naar de blog