Vegane Blueberry Cups

Vegan bosbessencakejes

Vezelrijk, gezond en heerlijkeZo zou je dit kunnen omschrijven vegan bessencups Zo zou je deze vegan berry cups treffend kunnen omschrijven. De havervlokken geven ze een aangename nootachtige smaak en de bessen zorgen ervoor dat de cups lekker sappig en fruitig smaken. Een eenvoudig recept dat perfect is voor een gezond tussendoortje of voor vóór de training geschikt! 

Voorbereidingstijd: 5 min.

Bereidingstijd: 5-10 min.

Totale tijd: 20 min.

Keuken/Oorsprong: Amerikaans

Ingrediënten (6 kopjes):

100g gerolde haver

80 g gemalen amandelen

2 el cacao

6 dadels

50 ml plantaardige melk

250g bevroren bosbessen

4 el chiazaad

2 el yoghurt

Bereiding:

  1. Meng eerst de havermout, amandelen, cacao, dadels en plantaardige melk door elkaar.
  2. Giet het mengsel vervolgens in een muffinvorm, druk stevig aan en zet apart
  3. Meng vervolgens de bevroren blauwe bessen, chiazaadjes en yoghurt tot een crème
  4. Giet de crème vervolgens in de vormpjes en zet ongeveer 30 minuten in de koelkast om op te stijven
  5. Werk af met wat pure chocolade en bosbessen
  6. Eet smakelijk!

Voedingswaarden (per portie):

230 kcal

11g koolhydraten

20g eiwit

8g vet

Met deze onverslaanbare voedingswaarden is deze fruitige snack perfect om te integreren in je gezonde dagelijkse dieet. Als je begint met een gezondere en bewustere levensstijl, is een 3, 5 of 7-daags sapdieet je optimaal ondersteunen.

Video met recept:

Terug naar de blog