Veganes Zaziki

Veganistische tzatziki

Er is bijna geen gerecht dat zo sterk geassocieerd wordt met de Griekse keuken als tzatziki. In dit recept laten we je zien hoe je veganistische tzatziki snel en gemakkelijk met sojayoghurt, pittige knoflook en verse komkommer. Het resultaat is een romige, lichte en verfrissende yoghurtsaus die perfect past bij allerlei gerechten! Je hebt een sapkuur achter de rug en heb je die gebruikt om gezonder te eten? Geweldig! Dan kun je ook de veganistische tzatziki in je volgende maaltijd. 

Ingrediënten (4 porties):

500g plantaardige yoghurt

2-3 teentjes knoflook

200g komkommer

2 el olijfolie

citroen

zout

Peper

Een beetje peterselie

Bereiding:

  1. Eerst de komkommer wassen en fijn raspen
  2. Leg nu het komkommermengsel op een keukenhanddoek en knijp het water eruit; de beste manier om dit te doen is door de handdoek te draaien.
  3. Pel en rasp vervolgens de knoflook fijn en voeg toe aan het komkommermengsel
  4. Voeg de sojayoghurt, olijfolie, citroen, zout en peper toe en meng alles goed.
  5. Nu kun je de vegan tzatziki serveren en afwerken met een beetje peterselie. Eet smakelijk!

Voedingswaarden (per portie):

98,9 Kcal

3,4g koolhydraten

5,8g eiwit

6,2g vet

Recept video:

Terug naar de blog