Veganer Sommersalat mit gebratenen Pfirsichen

Vegan zomersalade met geroosterde perziken

Wil je een beetje variatie in je salade? Vandaag hebben we een zeer snelle en makkelijke variatie voor je: Eén die "het beste van twee werelden" combineert, namelijk fruit EN groenten. De perzik wiggen in een pan en aan beide kanten dichtgeschroeid. Je kunt hier natuurlijk ook een grillpan voor gebruiken. Maar als je het echt simpel wilt, kun je de perzik ook in de oven doen zonder te bakken. salade in de salade. Probeer het gewoon en proef de smaak. 

Ingrediënten (2 porties):

3 perziken

1 komkommer

1 avocado

150 g kerstomaatjes

100g rucola

50g pompoenpitten

30g walnoten

200g veganistische feta kaas

olijfolie

Voor de vinaigrette:

3 el olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

1 el citroensap

1 el agavesiroop

1 theelepel mosterd

zout

peper

Bereiden:

  1. Snijd eerst de groenten in hapklare stukken
  2. Was de rucola en laat goed uitlekken
  3. Rooster vervolgens de pompoenpitten en walnoten kort met een beetje olijfolie en een scheutje agavesiroop in een pan
  4. Meng voor de vinaigrette de olijfolie, balsamicoazijn, citroensap, agavesiroop en mosterd en breng op smaak met zout en peper
  5. Was nu de perziken, verwijder de pitten en snijd ze in partjes
  6. Bak de perzikpartjes vervolgens ongeveer 3 minuten aan beide kanten tot ze een mooie kleur krijgen
  7. Schik tot slot de salade op een groot plat bord en garneer met de perziken, veganistische feta en noten
  8. Besprenkel tot slot met de vinaigrette en geniet van de salade - bon appétit!

Voedingswaarden (per portie):

523 kcal

12g koolhydraten

17g eiwit

24g vet

Deze salade is niet alleen lekker en gezondmaar kan ook ook perfect in de voorbereiding en follow-up van uw sapkuur integreren! Begin nu met een gezondere levensstijl

Video met recept:

Terug naar de blog