Veganistisch roerei zonder soja

Einfach
16.12.2024
Veganes Rührei ohne Soja
  • Ontbijt
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Veganes Rührei ohne Soja
  • Ontbijt
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Rührei zum Frühstück ist einfach lecker. Doch welche vegane Alternative gibt es für diese Eierspeise? Wir haben die Lösung: Veganes Rührei mit Kichererbsenmehl. Mit nur wenigen Zutaten kannst Du ein gesundes und nahrhaftes Frühstück zaubern, das sich übrigens auch super für Deine Saftkur Vor- oder Nachbereitung eignet. Welche Zutaten Du dafür benötigst und wie Du es ganz einfach selbst zubereiten kannst, erfährst Du in diesem Beitrag. Ganz unten im Beitrag findest Du das Rezeptvideo mit unserem Koch Michi.

Zutaten

2 Portionen
  • 75 g
    Kikkererwtenmeel
  • 0.25 TL
    Kala-Namak
  • 0.25 TL
    Kurkuma
  • 225 ml
    Water
  • 2 TL
    Olijfolie
  • Zout & peper
  • Bieslook

Benötigte Küchenutensilien

Kom
Roerder
Spatel
Pan

Zubereitung

  • 1

    Doe het kikkererwtenmeel, kala namak zout, kurkuma en water in een kom en meng de ingrediënten tot er geen klontjes meer zijn.

  • 2

    Giet wat olie in een pan, voeg dan het kikkererwtenmeelmengsel toe en zet het vuur op de laagste stand. Voeg een beetje olie toe aan het mengsel.

  • 3

    Begin na ongeveer 1 minuut het ingedikte mengsel voorzichtig met een spatel in het midden van de pan te duwen, zodat je het vloeibare mengsel op de bodem van de pan kunt bereiken.

  • 4

    Werk langzaam maar gestaag om je veganistisch roerei de juiste consistentie te geven.

  • 5

    Doe na ongeveer 5 minuten een deksel op de pan en bak het kikkererwtenmeel eronder nog eens 5 minuten. Je kunt de kookplaat nu uitschakelen.

  • 6

    Breng op smaak met zout en peper en garneer met bieslook. Eet smakelijk!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
293 kcal
Kohlenhydrate
44 g
Fett
4,6 g
Protein
14,5 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog