Veganistische eenpans proteïnepasta

Mittel
16.12.2024
Vegane One Pot Protein Pasta
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Vegane One Pot Protein Pasta
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Unsere One Pot Protein Pasta ist ein Muss für alle Pasta Liebhaber! Die Pasta wird nur in einem Topf zubereitet, mehr brauchst Du nicht! Außer Du möchtest wie wir einen knusprigen Tofu anstatt ihn in der Pasta mitzukochen. Für das Gericht brauchst Du nur wenige Zutaten, es ist in 15-20 Minuten fertig und schmeckt super lecker! Auch super - das Rezept ist perfekt geeignet, um es in die Vor- und Nachbereitung einer Saftkur zu integrieren. Am Ende des Beitrags siehst Du im Rezeptvideo, wie unser Michi die veganen One Pot Protein Pasta zubereitet. 

Zutaten

2 Portionen
  • 100 g
    Rode linzen noedels
  • 100 g
    Champignons
  • 1
    Wortelen
  • 0.5
    Uien
  • 0.5
    Knoflookteentjes
  • 0.5
    Courgettes
  • 50 g
    Baby spinazie
  • 250 g
    Gerookte tofu
  • 1 TBSP.
    Tomatenpasta
  • 0.5 TL
    Zouten
  • 0.5 TL
    Peper
  • 0.5 TL
    Oregano's
  • 0.5 TL
    Chilipoeder
  • 350 ml
    Groentebouillons
  • 125 ml
    Witte wijn
  • 1 Handvol
    Cherrytomaten

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Kookpot
Pan
Lepel

Zubereitung

  • 1

    Snijd eerst de uien en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een beetje olijfolie.

  • 2

    Snijd ondertussen de wortels, courgettes en champignons en voeg toe aan de pan

  • 3

    Voeg de tomatenpuree en kruiden toe en bak kort

  • 4

    Voeg dan de groentebouillon en de vegan alcoholvrije witte wijn toe aan de pasta en zorg ervoor dat alles goed bedekt is met vloeistof.

  • 5

    Breng nu de inhoud van de pan aan de kook en laat het op een laag vuur sudderen tot de pasta gaar is.

  • 6

    Roer af en toe en voeg als laatste de spinazie toe

  • 7

    Snijd nu de tofu in blokjes en bak deze in een pan met een beetje olijfolie aan alle kanten op hoog vuur

  • 8

    Serveer de pasta en werk af met de tofu

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
465 kcal
Kohlenhydrate
78 g
Fett
8 g
Protein
26 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog