Quark-Öl-Teig Hasen

Wrongelolie deegkonijntjes

De paasperiode is een heerlijke tijd om creatief te worden in de keuken en Paas traktaties paastraktaties te maken. In dit recept zullen we Kwark paashazen een zoete en smakelijke toevoeging aan elk paasmandje.

Bereiding: 5 min.

Bereiding: 30 min.

Totale tijd: 35 min.

Keuken/Oorsprong: Regionaal

Ingrediënten (10 kwarkhazen):

300g bloem

50 g suiker

1 zakje vanillesuiker

1 zakje bakpoeder

1 ei

125 g magere kwark

60 ml melk

50g olie

1 eierdooier

Wat melk om te bestrijken

Bereiden:

    1. Meng de bloem, suiker, vanillesuiker en bakpoeder in een kom

    2. Meng in een aparte kom het ei, de magere kwark, melk en olie door elkaar

    3. Voeg vervolgens het natte mengsel toe aan het droge mengsel en meng goed tot je een glad beslag hebt.

    4. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en verdeel het in kleine porties

    5. Vorm van elke portie een rolletje en vervolgens een konijntje

    6. Klop nu de eierdooier los met een beetje melk en bestrijk de konijntjes ermee

    7. Leg de konijntjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 15-20 minuten op 180°C.°C tot ze goudbruin van kleur zijn

    8. Haal de konijntjes uit de oven en laat ze afkoelen 

Voedingswaarden (per 100g):

283,4kcal

44,2g koolhydraten

8g proteïne

7,9g vet

Recept video:  

 

Terug naar de blog