De paasperiode is een heerlijke tijd om creatief te worden in de keuken en Paas traktaties paastraktaties te maken. In dit recept zullen we Kwark paashazen een zoete en smakelijke toevoeging aan elk paasmandje.
Bereiding: 5 min.
Bereiding: 30 min.
Totale tijd: 35 min.
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten (10 kwarkhazen):
300g bloem
50 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
1 ei
125 g magere kwark
60 ml melk
50g olie
1 eierdooier
Wat melk om te bestrijken
Bereiden:
-
Meng de bloem, suiker, vanillesuiker en bakpoeder in een kom
-
Meng in een aparte kom het ei, de magere kwark, melk en olie door elkaar
-
Voeg vervolgens het natte mengsel toe aan het droge mengsel en meng goed tot je een glad beslag hebt.
-
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en verdeel het in kleine porties
-
Vorm van elke portie een rolletje en vervolgens een konijntje
-
Klop nu de eierdooier los met een beetje melk en bestrijk de konijntjes ermee
-
Leg de konijntjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 15-20 minuten op 180°C.°C tot ze goudbruin van kleur zijn
-
Haal de konijntjes uit de oven en laat ze afkoelen
Voedingswaarden (per 100g):
283,4kcal
44,2g koolhydraten
8g proteïne
7,9g vet
Recept video: