Geïnspireerd door de Aziatische keukenpresenteren wij u vandaag onze heerlijk tofu recept. Met zwarte sesamzaadjes en tahini-sesam-pindasaus tover je het saaie sojablok in een handomdraai om in een heerlijke maaltijd. Knapperige, heerlijke tofugechten in een handomdraai.
Bereiding: 10 min.
Bereiding: 20 min.
Totale tijd: 30 min.
Keuken/Oorsprong: Aziatisch
Ingrediënten (4 porties):
400g rijst
1 broccoli
1 el sesamolie
Tahini-pindasaus:
3 el tahini (sesamboter)
1 el pindakaas
1-2 el sojasaus
1 el agavesiroop
5 el water
1 teentje knoflook
1 stuk gember
½ citroen
Toppings:
Pinda's
sesamzaad
Bosuien
Citroen
Bereiding:
-
De eerste stap is het koken van de rijst volgens de instructies op de verpakking.
-
Was de broccoli, snijd in kleine stukjes en kook ongeveer 2-3 minuten, spoel de broccoli af en zet aan de kant
-
Snijd vervolgens de tofu in blokjes, bestrijk deze met het sesam- en paneermeelmengsel en bak ze in een hete pan goudbruin.
-
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de tahini-pindasaus
-
Doe tot slot de rijst in een kom of diepe schaal, voeg de broccoli en sesam tofu toe en top af met de saus, pinda's en verse citroen
-
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per portie):
658 kcal
72g koolhydraten
23,7g eiwit
19,2g vet
Recept video:
@daskochduo Reageer op @max33_ Leukere suggestie! 👌🏻 #tofu #gesunderezepte #rezepte #foryou ♬ Honderd mijl - Yall & Gabriela Richardson