Kurkuma-Ingwer Shot: Das Superfood und seine Wirkung

Kurkuma-gember shot: het supervoedsel en zijn effecten

De superfood kurkuma met zijn speciale effect op het immuunsysteem wereldwijd populair. Welke effecten je kunt verwachten van oudste medicinale wortel en hoe je het beste van je kurkuma shot kunt genieten, lees je in dit blogartikel. We hebben een eenvoudig recept om zelf te maken voor je, evenals nuttige informatie en tips over kurkuma.

Kurkuma en gember shot recept om thuis te maken

De klein drankje met een groot effect kan ook thuis worden gemaakt. Alles wat je hiervoor nodig hebt is een handvol ingrediënten en een blender.

Je hebt nodig:

  • 25 g gember
  • 25 g kurkuma
  • Sap van 3 citroenen (ongeveer 120 ml)
  • Sap van 3 sinaasappels (ongeveer 150 ml)
  • Optioneel: wat appelsap of wortelsap

De aangegeven hoeveelheid is genoeg voor ongeveer zes tot zeven gember-turkuma shots. Zo worden de ingrediënten een echte powerdrank:

  1. Schil de gember en kurkuma.
  2. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde massa.
  3. Giet het mengsel in een schone pot met schroefdop en laat het vier tot zes uur trekken in de koelkast.
  4. Giet vervolgens door een zeef.
  5. Vul de gember- en kurkumashots in gesteriliseerde flessen en bewaar ze in de koelkast. Maar let op: zelfgemaakte kurkuma shots zijn zonder warmtebehandeling maar een paar dagen houdbaar.

Als je tijd en moeite wilt besparen en vooral de hardnekkige verkleuring wilt vermijden die optreedt bij het verwerken van verse kurkumaknollen - dan kun je beter de natuurlijke en koudgeperste Gember shots van LiveFresh grijpen.

De krachtknol kurkuma en waar je het voor kunt gebruiken

Kurkuma - ook bekend als Indiase saffraan of kurkuma - behoort tot de geslacht van de gemberfamilie. De krachtknol komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië en heeft het hele jaar door tropische temperaturen tussen 20 en 30 °C nodig om te groeien. De werkzame stof curcuminezit in de wortel en is ook verantwoordelijk voor de oranje kleur. Vanwege dit actieve ingrediënt wordt kurkuma al duizenden jaren gebruikt, niet alleen als specerij, maar ook als een ook gebruikt als geneeskrachtige plant.

Je vindt kurkuma zowel in vers en gedroogd of in in de vorm van sappen of verfrissende shots in de winkels. Hier zijn een paar tips waar je de wortel voor kunt gebruiken:

  • Je kunt kurkuma gebruiken om eten op smaak te brengen tijdens het koken.
  • Kurkuma is vooral geschikt voor soepen, rijst of Aziatische gerechten zoals curry.
  • Je kunt de wortel gebruiken om drankjes te maken zoals thee, kurkuma latte of een speciaal gemaakte kurkuma shot.

In tegenstelling tot gember geeft kurkuma je gerechten geen scherpe smaak - kurkuma wordt vooral gekenmerkt door zijn een milde, pittige smaak van.

In onze blog vindt u nog veel meer recepten om uit te proberen en zelf te maken.

Kurkuma shots - heilzame effecten voor lichaam en geest

Wat maakt de kurkuma-gember-shot zo speciaal? Kurkuma werkt antibacterieel, ontgiftend en ontstekingsremmend en kan daardoor het immuunsysteem ondersteunen. De speciale eigenschappen van de kurkuma-gember shot worden hier voor je samengevat:

  • Helpt ontstekingen voorkomen
  • bevordert de bloedcirculatie en draagt zo bij aan de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar het weefsel
  • ondersteunt de functies van de huid
  • bevordert de functies van tanden en tandvlees
  • ondersteunt de normale werking van het immuunsysteem
  • vermindert vermoeidheid en tekenen van vermoeidheid
  • beschermt de cellen tegen oxidatieve stress
  • bevordert de energiestofwisseling
  • ondersteunt de darmgezondheid
  • heeft een spijsverterende werking en kan daarom helpen bij een opgeblazen gevoel, winderigheid en misselijkheid

Al met een LiveFresh Kurkuma Power Shot per dag kun je deze effecten bereiken.

Kurkuma shots - wat zit er in de power drink

Eén ding staat vast: kurkuma bevat bevat van nature veel vitale stoffen. Curcurmin staat altijd centraal. LiveFresh biedt een aantal koudgeperste kurkuma en gembershots - nooit verhit en 100% natuurlijk. Hierdoor blijven alle belangrijke voedingsstoffen en vooral de speciale effecten van de krachtknol behouden:

  • Kurkuma Power - is de perfecte dagelijkse metgezel dankzij de ingrediënten gember en kurkuma en het hoge vitamine C-gehalte.
  • Gemberstorm - combineert de nutritionele en fysiologische voordelen van gember, appel en limoen.
  • Gember kneepje - Mix van grapefruit, limoen, gember, kiwi en appel, die je dagelijkse behoefte aan vitamine D dekt.

Weet je nog steeds niet welk shotje het beste bij je past? Of wil je alle smaken proberen? Probeer dan eens een Shots proefpakket en ontdek welke je het lekkerst vindt.

Kurkuma shots bevatten een een verscheidenheid aan mineralen en secundaire plantaardige stoffendie de lichaamseigen functies ondersteunen en van de shot een echte krachtdrank een echte krachtdrank. Kurkuma is ook een echte vitaminebom:

  • Vitamine C helpt je bindweefsel in stand te houden en ondersteunt je immuunsysteem.
  • Vitamine B1 en B2 zijn verantwoordelijk voor de energiestofwisseling en voorzien je hersenen van glucose - dit ondersteunt je prestaties.

Veelgestelde vragen over de kurkuma-gember shot:

Wat is een kurkuma-shot?

Een kurkuma-shot is een powerdrank van verschillende ingrediënten zoals kurkumagember, citroensap en sinaasappelsap, de ontstekingsremmend en antibacterieel antibacteriële werking. Slechts één LiveFresh Turmeric Shot per dag kan de de functies van het lichaam ondersteunen en tot normale werking van het immuunsysteem.

Waar is kurkuma goed voor?

Kurkuma wordt gebruikt als specerij en als voedingssupplement gebruikt. Dit komt omdat de krachtknol een antioxiderende, ontgiftende en ontstekingsremmende werking heeft. De curcumine die het bevat bevordert de normale werking van het immuunsysteem en helpt ontstekingen tegen te gaan.

Blader gerust door onze blog en ontdek heerlijke recepten om zelf te maken.

Zijn kurkuma-gembershots gezond?

Kurkuma-gembershots zijn gezond - dat staat buiten kijf. De gezondheidsbevorderende en ontstekingsremmende effecten zijn voornamelijk te danken aan de rijke mineralen en vitaminen te danken. Gember- en kurkuma shots zijn de ideale manier om de normale werking van het immuunsysteem te ondersteunen.

Hoeveel kurkuma shots moet je per dag drinken?

De aanbevolen hoeveelheid kurkuma shots is hangt af van de dosering van de ingrediënten. Koudgeperste kurkuma shots van LiveFresh zijn ontworpen om je dagelijkse behoefte aan vitamine C te dekken. De shot is super heilzaam, maar de dagelijkse hoeveelheid van één shot per dag moet niet worden overschreden. Let op: Kurkuma shots zijn geen vervanging voor een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl.

Welke kurkuma-shot is het beste?

Let eerst en vooral op de koude persing van kurkuma shots! Ingrediënten van hoge kwaliteit behouden hun ingrediënten alleen als de kurkuma tijdens de verwerking nooit wordt verhit. LiveFresh vertrouwt daarom op 100% natuurlijke en koudgeperste shots. De shots worden alleen onder hoge druk enkele weken geconserveerd.

Terug naar de blog