Ginger & Co.

Hand hält eine Flasche rote Beete Saft vor einem Feld mit blühenden Sonnenblumen.

Bietensap en zijn speciale effect

De speciale effect van bietensap op het lichaam wordt vaak onderschat. Zelfs als de smaak van rode biet niet ieders kopje thee is de groente is op zijn best een verrijking voor de gezondheid. In dit artikel vertellen we je waarom je bietensap zou moeten drinken en hoe je het gezondheidsbevorderende drankje zelf kunt maken.

Rode biet - de wonderknol

Rode biet is een van de meest populaire wintergroente in Duitstalige landen. Aan de buitenkant ziet de knol er vrij onopvallend uit, maar de innerlijke waarden zijn heel wat.

  • Rode biet heeft vitamine Bdie onder andere belangrijk is voor de huid en zenuwen.
  • De groente bevat ook vitamine A en een indrukwekkende hoeveelheid vitamine C.
  • De knol biedt ook sporenelementen zoals magnesium, calcium, selenium, ijzer, jodium, natrium, zink en koper.

Bieten kunnen gemakkelijk indruk maken met hun speciale actieve ingrediënten. Qua smaak is de knol niet ieders favoriet - omdat de groente een nogal sterke smaak heeft. speciale, licht aardse smaak.

Waarom je bietensap zou moeten drinken

Maar waarom is rode bietensap zo gezond? We hebben de de belangrijkste voordelen van bietensap voor je op een rijtje gezet:

  • Verlaagt de bloeddruk: Als je regelmatig rode bieten eet, zou dit een positief effect hebben op de bloeddruk.
  • Verbetert de bloedsomloop: De voedingsstoffen in de knol zorgen ervoor dat de bloedvaten verwijden. Daarom is bietensap zo populair bij veel sporters. Maar ook in het dagelijks leven heb je baat bij goed doorbloede hersencellen.
  • Ondersteunt de bloedvorming: Het hoge gehalte aan ijzer en B-vitamines ondersteunt ook de hematopoëse.
  • Vermindert het risico op hartaandoeningen: Het consumeren van bietensap kan het risico op hartaandoeningen verminderen. Regelmatige consumptie van de groente kan daarom de kans op een beroerte of hartaanval verkleinen.
  • Heeft een antioxiderende werking: Van de powerknol wordt ook gezegd dat het een antioxiderende werking heeft en zo bijdraagt aan celbescherming.
  • Versterkt het immuunsysteem: Van bieten wordt ook gezegd dat ze het immuunsysteem versterken. Met een beetje geluk blijft een verkoudheid je bespaard.
  • Ondersteunt huid, haar en nagels: De voedingsstoffen in rode biet ondersteunen de normale functie van huid, haar en nagels.

Om te profiteren van de effecten van rode biet, hoef je alleen maar elke dag een glas van de energiedrank te drinken.

Hoe maak je je eigen rode bietensap: Een eenvoudig recept

Je kunt gemakkelijk zelf bietensap maken. Zorg er wel voor dat je een schort en wegwerphandschoenen draagt als je bieten verwerkt. De rode vlekken zijn erg hardnekkig - Niet voor niets wordt de knol vandaag de dag nog steeds gebruikt als kleurstof.

Ingrediënten voor het sap

Om de licht aardse smaak van rode biet te verbloemen, kun je je sap als volgt maken kruid het met andere vruchten en groenten. Appels, wortels en sinaasappels geven je sap een De eigen smaak van de knol verdwijnt snel naar de achtergrond.

  • 300 g rode biet
  • 1 appel
  • 1 wortel
  • 3 sinaasappels
  • 1 limoen/citroen
  • 1 klein stukje gember

Bereiding

De bereiding is vrij snel:

  1. Schil de bieten, sinaasappels en limoenen of citroenen.
  2. Doe vervolgens alle ingrediënten in een sapcentrifuge.
  3. Juice de ingrediënten en geniet direct.
  4. Optioneel: Het bietensap smaakt nog beter als je het afkoelt met een paar ijsklontjes.

De beste manier om vers rode bietensap te bewaren

Om alle voedingsstoffen direct op te nemen, moet je het verse bietensap onmiddellijk consumeren. Als er restjes zijn, kun je het sap gebruiken in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot drie dagen gebruiken. Als je er zeker van wilt zijn dat het sap zijn versheid en voedingsstoffen niet verliest, kun je het sap ook invriezen in een ijsblokjesvorm en indien nodig ontdooien.

Het is nog makkelijker om het sap in te vriezen en koudgeperst Bietensap van LiveFresh - nooit verhit en 100% natuurlijk. Hierin blijven gegarandeerd de belangrijkste voedingsstoffen behouden. Op onze News&Juice blog vind je ook andere heerlijke recepten met rode biet zoals de veganistische bietenpasta of de veganistische rode bieten couscous salade.

Bijwerkingen van bietensap: Hier moet je rekening mee houden

Hoewel bietensap veel voordelen heeft voor de gezondheid, zijn er ook enkele bijwerkingen. Een paar dingen om in gedachten te houden.

Interacties met medicijnen

Heb je last van reeds bestaande aandoeningen of gebruik je medicijnen medicatie moet u de regelmatige consumptie van rode bieten vermijden vooraf overleggen met uw artsom mogelijke interacties uit te sluiten. Dit geldt in het bijzonder voor bloeddrukproblemen, omdat bietensap de effectiviteit van medicijnen zoals bloedverdunners schaden kunnen.

Oxaalzuurgehalte

Je moet rode bieten ook vermijden als je problemen hebt met nierstenen, omdat de knollen oxaalzuur bevatten. hebben een hoog oxaalzuurgehalte.

Verkleuring van urine en ontlasting

Het drinken van bietensap kan leiden tot urine en ontlasting een roodachtige kleur krijgen. Dit is echter onschuldig en heel normaal.

 

Veelgestelde vragen over rode bietensap:

Wat zijn de voordelen van rode bietensap?

Bietensap kan helpen om je je bloeddruk te verlagenUw bevorderen de bloedsomloopde het risico op beroertes en hartaanvallen te verminderen en draagt bij aan de normale functie van huid, haar en nagels. De groente zou ook een antioxiderende werking hebben en het immuunsysteem versterken. Alles bij elkaar is rode biet een echte krachtknol.

Hoe vaak moet je bietensap drinken?

Slechts één glas rode bietensap per dag voorziet ons lichaam van waardevolle voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. De groente verlaagt niet alleen de bloeddruk, maar helpt je ook om fit te blijven. Je moet de energiedrank echter vermijden als je lijdt aan reeds bestaande aandoeningen of regelmatig medicijnen moet nemen. In dat geval moet het regelmatig drinken van rode bietensap van tevoren met een arts worden besproken.

Hoe gezond is rode bietensap?

Bietensap wordt beschouwd als uiterst gezondomdat het rijk is aan waardevolle voedingsstoffen. Bietensap bevat onder andere Vitamine C, ijzer, foliumzuur en antioxidanten. Deze voedingsstoffen kunnen de immuunfunctie stimuleren, hematopoëse bevorderen en ontstekingen verminderen. Van de nitraten die ze bevatten wordt ook gezegd dat ze kunnen helpen bij het verminderen van de bloeddruk verlagen en de verbeteren de bloedsomloop. Daarom worden rode bieten vaak een sportgroente genoemd.

Heeft bietensap bijwerkingen?

Bietensap is over het algemeen veilig en gezondals het in gematigde hoeveelheden wordt geconsumeerd. Sommige mensen kunnen echter bijwerkingen ervaren als ze te veel consumeren. Als je te veel van het heerlijke sap drinkt, kan je urine roodachtig van kleur worden. Dit kan echter geen kwaad. Het wordt kritieker als je regelmatig medicijnen gebruikt of aan een bestaande aandoening lijdtomdat rode bieten de werking van sommige medicijnen kunnen verminderen en een zeer hoog oxaalzuurgehalte hebben. Raadpleeg in dat geval vooraf een arts.

min Lesezeit

Mehr lesen
Kurkuma-Ingwer Shot: Das Superfood und seine Wirkung

Ernährung

Kurkuma-gember shot: het supervoedsel en zijn effecten

De superfood kurkuma met zijn speciale effect op het immuunsysteem wereldwijd populair. Welke effecten je kunt verwachten van oudste medicinale wortel en hoe je het beste van je kurkuma shot kunt genieten, lees je in dit blogartikel. We hebben een eenvoudig recept om zelf te maken voor je, evenals nuttige informatie en tips over kurkuma.

Kurkuma en gember shot recept om thuis te maken

De klein drankje met een groot effect kan ook thuis worden gemaakt. Alles wat je hiervoor nodig hebt is een handvol ingrediënten en een blender.

Je hebt nodig:

  • 25 g gember
  • 25 g kurkuma
  • Sap van 3 citroenen (ongeveer 120 ml)
  • Sap van 3 sinaasappels (ongeveer 150 ml)
  • Optioneel: wat appelsap of wortelsap

De aangegeven hoeveelheid is genoeg voor ongeveer zes tot zeven gember-turkuma shots. Zo worden de ingrediënten een echte powerdrank:

  1. Schil de gember en kurkuma.
  2. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde massa.
  3. Giet het mengsel in een schone pot met schroefdop en laat het vier tot zes uur trekken in de koelkast.
  4. Giet vervolgens door een zeef.
  5. Vul de gember- en kurkumashots in gesteriliseerde flessen en bewaar ze in de koelkast. Maar let op: zelfgemaakte kurkuma shots zijn zonder warmtebehandeling maar een paar dagen houdbaar.

Als je tijd en moeite wilt besparen en vooral de hardnekkige verkleuring wilt vermijden die optreedt bij het verwerken van verse kurkumaknollen - dan kun je beter de natuurlijke en koudgeperste Gember shots van LiveFresh grijpen.

De krachtknol kurkuma en waar je het voor kunt gebruiken

Kurkuma - ook bekend als Indiase saffraan of kurkuma - behoort tot de geslacht van de gemberfamilie. De krachtknol komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië en heeft het hele jaar door tropische temperaturen tussen 20 en 30 °C nodig om te groeien. De werkzame stof curcuminezit in de wortel en is ook verantwoordelijk voor de oranje kleur. Vanwege dit actieve ingrediënt wordt kurkuma al duizenden jaren gebruikt, niet alleen als specerij, maar ook als een ook gebruikt als geneeskrachtige plant.

Je vindt kurkuma zowel in vers en gedroogd of in in de vorm van sappen of verfrissende shots in de winkels. Hier zijn een paar tips waar je de wortel voor kunt gebruiken:

  • Je kunt kurkuma gebruiken om eten op smaak te brengen tijdens het koken.
  • Kurkuma is vooral geschikt voor soepen, rijst of Aziatische gerechten zoals curry.
  • Je kunt de wortel gebruiken om drankjes te maken zoals thee, kurkuma latte of een speciaal gemaakte kurkuma shot.

In tegenstelling tot gember geeft kurkuma je gerechten geen scherpe smaak - kurkuma wordt vooral gekenmerkt door zijn een milde, pittige smaak van.

In onze blog vindt u nog veel meer recepten om uit te proberen en zelf te maken.

Kurkuma shots - heilzame effecten voor lichaam en geest

Wat maakt de kurkuma-gember-shot zo speciaal? Kurkuma werkt antibacterieel, ontgiftend en ontstekingsremmend en kan daardoor het immuunsysteem ondersteunen. De speciale eigenschappen van de kurkuma-gember shot worden hier voor je samengevat:

  • Helpt ontstekingen voorkomen
  • bevordert de bloedcirculatie en draagt zo bij aan de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar het weefsel
  • ondersteunt de functies van de huid
  • bevordert de functies van tanden en tandvlees
  • ondersteunt de normale werking van het immuunsysteem
  • vermindert vermoeidheid en tekenen van vermoeidheid
  • beschermt de cellen tegen oxidatieve stress
  • bevordert de energiestofwisseling
  • ondersteunt de darmgezondheid
  • heeft een spijsverterende werking en kan daarom helpen bij een opgeblazen gevoel, winderigheid en misselijkheid

Al met een LiveFresh Kurkuma Power Shot per dag kun je deze effecten bereiken.

Kurkuma shots - wat zit er in de power drink

Eén ding staat vast: kurkuma bevat bevat van nature veel vitale stoffen. Curcurmin staat altijd centraal. LiveFresh biedt een aantal koudgeperste kurkuma en gembershots - nooit verhit en 100% natuurlijk. Hierdoor blijven alle belangrijke voedingsstoffen en vooral de speciale effecten van de krachtknol behouden:

  • Kurkuma Power - is de perfecte dagelijkse metgezel dankzij de ingrediënten gember en kurkuma en het hoge vitamine C-gehalte.
  • Gemberstorm - combineert de nutritionele en fysiologische voordelen van gember, appel en limoen.
  • Gember kneepje - Mix van grapefruit, limoen, gember, kiwi en appel, die je dagelijkse behoefte aan vitamine D dekt.

Weet je nog steeds niet welk shotje het beste bij je past? Of wil je alle smaken proberen? Probeer dan eens een Shots proefpakket en ontdek welke je het lekkerst vindt.

Kurkuma shots bevatten een een verscheidenheid aan mineralen en secundaire plantaardige stoffendie de lichaamseigen functies ondersteunen en van de shot een echte krachtdrank een echte krachtdrank. Kurkuma is ook een echte vitaminebom:

  • Vitamine C helpt je bindweefsel in stand te houden en ondersteunt je immuunsysteem.
  • Vitamine B1 en B2 zijn verantwoordelijk voor de energiestofwisseling en voorzien je hersenen van glucose - dit ondersteunt je prestaties.

Veelgestelde vragen over de kurkuma-gember shot:

Wat is een kurkuma-shot?

Een kurkuma-shot is een powerdrank van verschillende ingrediënten zoals kurkumagember, citroensap en sinaasappelsap, de ontstekingsremmend en antibacterieel antibacteriële werking. Slechts één LiveFresh Turmeric Shot per dag kan de de functies van het lichaam ondersteunen en tot normale werking van het immuunsysteem.

Waar is kurkuma goed voor?

Kurkuma wordt gebruikt als specerij en als voedingssupplement gebruikt. Dit komt omdat de krachtknol een antioxiderende, ontgiftende en ontstekingsremmende werking heeft. De curcumine die het bevat bevordert de normale werking van het immuunsysteem en helpt ontstekingen tegen te gaan.

Blader gerust door onze blog en ontdek heerlijke recepten om zelf te maken.

Zijn kurkuma-gembershots gezond?

Kurkuma-gembershots zijn gezond - dat staat buiten kijf. De gezondheidsbevorderende en ontstekingsremmende effecten zijn voornamelijk te danken aan de rijke mineralen en vitaminen te danken. Gember- en kurkuma shots zijn de ideale manier om de normale werking van het immuunsysteem te ondersteunen.

Hoeveel kurkuma shots moet je per dag drinken?

De aanbevolen hoeveelheid kurkuma shots is hangt af van de dosering van de ingrediënten. Koudgeperste kurkuma shots van LiveFresh zijn ontworpen om je dagelijkse behoefte aan vitamine C te dekken. De shot is super heilzaam, maar de dagelijkse hoeveelheid van één shot per dag moet niet worden overschreden. Let op: Kurkuma shots zijn geen vervanging voor een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl.

Welke kurkuma-shot is het beste?

Let eerst en vooral op de koude persing van kurkuma shots! Ingrediënten van hoge kwaliteit behouden hun ingrediënten alleen als de kurkuma tijdens de verwerking nooit wordt verhit. LiveFresh vertrouwt daarom op 100% natuurlijke en koudgeperste shots. De shots worden alleen onder hoge druk enkele weken geconserveerd.

min Lesezeit

Mehr lesen
Kurkuma

Kurkuma

De kurkumaplant wordt al duizenden jaren gebruikt als geneesmiddel en wordt ook steeds meer gebruikt in de westerse wereld. Waar komt kurkuma vandaan? Hoe kan het worden gebruikt en welke helende effecten kan de plant hebben? 
Kurkuma, ook bekend als gele gember, komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië en wordt voornamelijk verbouwd op het Indiase subcontinent, in Indonesië, de Zuid-Amerikaanse tropen en China. Het behoort tot de gemberfamilie en wordt al meer dan 5000 jaar gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en de Avuryeda-geneeskunde in India.
In de westerse wereld is kurkuma meestal te vinden als specerij in het keukenkastje. De laatste jaren heeft hier echter een verandering plaatsgevonden, waardoor de medicinale werking van kurkuma - een andere naam voor geelwortel - ook in dit land steeds intensiever wordt onderzocht.

Wortelstok

De wortelstok van kurkuma, die veel lijkt op die van gember, bevat naast essentiële oliën ook de natuurlijke kleurstof curcumine. Curcumine geeft kurkuma zijn sterke gele kleur en is ook verantwoordelijk voor de kleur van mosterd, margarine en pasta.

Kurkuma 

Er is geen risico op overdosering van kurkuma. Bovendien zijn er praktisch geen bijwerkingen bekend van het consumeren van de plant. 

min Lesezeit

Mehr lesen
Ingwer – Gesund und vielseitig

Gember - gezond en veelzijdig

India is de belangrijkste producent van gember

Gember behoort tot de gemberfamilie en is een tropische specerijenplant. Gember wordt geteeld in de tropen en subtropen van Zuidoost-Azië, en de eilanden in de Stille Oceaan zouden de oorspronkelijke thuisbasis van gember zijn. Gember wordt in Oost-Azië al duizenden jaren geteeld als specerij en heeft ook een lange traditie als medicinale plant. Hoewel de grootste afzetmarkten in de Verenigde Staten en Engeland liggen, mag India zich de grootste producent van gember noemen. Het Zuid-Aziatische land produceert ongeveer de helft van de hele wereldoogst.

Gember prikkelende stoffen als handelsmerk

Vooral de wortelstok van de gemberknol bevat actieve ingrediënten zoals etherische oliën. Hij bevat ook de prikkelende stoffen gingerolen en shogaolen, die gember zijn typische smaak geven. 

De bekende documentaireserie Galileo analyseerde de wonderwortel ook in een interessante reportage.

De speciale gembersmaak in je eten

De vele toepassingen van gember zijn echt indrukwekkend. In limonade, thee, gebak, soepen, ontbijtkoek of currygerechten: De unieke smaak van gember geeft je drankje of gerecht een speciaal tintje. Als je gemberwortel op een koele, droge plek in de koelkast bewaart, is hij ongeveer twee tot drie weken houdbaar.

 NIEUW: LiveFresh gembershots

Bij LiveFresh hebben we ook gebruik gemaakt van de veelzijdigheid van gember om onze productportfolio uit te breiden. Naast onze koudgeperste sappen wilden we andere producten creëren die zich onderscheiden van de massa en toch heel gezond zijn. Het resultaat zijn onze gembershots (60 ml) in de smaken gember-sinaasappel-turkuma-citroen en gember-appel-cayenne-limoen. Geperste gember verfijnd met andere natuurlijke ingrediënten resulteert in een onmiskenbare smaak. Ontdek het zelf en probeer onze nieuwe gembershots.

Klik hier voor de gembershots.

min Lesezeit

Mehr lesen