Frischer Ingwer neben zwei Messlöffeln gefüllt mit Kurkumapulver und Ingwerpulver auf einem dunklen Holzhintergrund, was die natürlichen Zutaten für gesundheitsfördernde Rezepte hervorhebt.

8 feiten die gember en kurkuma terecht tot supervoeding maken

Wie zich de afgelopen jaren heeft verdiept in gezonde voeding en gezondheidsboosters, is hoogstwaarschijnlijk nog nooit het volgende tegengekomen gember en kurkuma zijn voorbijgekomen. Deze twee superknollen zijn op ieders lippen als het gaat om ziekte en ziektepreventie, vooral tijdens het koude seizoen. Als je wilt weten waar het over gaat, waarom Kurkuma en koffie iets met elkaar te maken hebben en waarom Gember een praktische reisgenoot kan zijn, moet je nu zeker verder lezen!

#1 Gember is een verkoudheid killer

Vooral in het koude seizoen, wanneer verkoudheden, keelpijn en pijnlijke ledematen wachten om actief te worden, is gember gember een ongelooflijk huismiddeltje. Dankzij zijn antibacteriële werking is dat geen wonder. Gember kan ook de vermenigvuldiging van virussen remmen. Naast calcium, magnesium en ijzer bevat de kleine knol veel belangrijke vitamine C, natrium en fosfor. In combinatie met citroen krijg je de perfecte vitamine C-bom en ondersteun je je lichaam om gezond de winter door te komen.

Gember #2 stimuleert de geest

Door het effect van de vele polyfenolen gember het denk- en leervermogen. De ontstekingsremmende werking kan de vorming van plaques in de hersenen voorkomen, waardoor de verbinding tussen de hersenen en zenuwcellen behouden blijft. Om deze reden is de knol vooral populair bij oudere mensen voor de preventie van Alzheimer of bij mensen die problemen hebben met concentratie of geheugen.

#3 Gember bevat essentiële oliën

Het hoofdingrediënt van gember Sesquiterpenen dragen bij tot het mentale evenwicht en hebben een stabiliserende werking op de geest. Om de essentiële oliën in de knol te behouden, is het aan te raden om het zo vers mogelijk te consumeren. Maar Gember bevat niet alleen essentiële oliën, maar kan ook als zodanig worden gebruikt. Dankzij de verwarmende, circulatiebevorderende en ontstekingsremmende eigenschappen kan gemberolie heel goed gebruikt worden bij spierspanning.

#4 Gember werkt tegen radicalen

De antioxiderende werking van gember neutraliseert vrije radicalen, die als gevaarlijk stofwisselingsproduct gevormd kunnen worden door omgevingsinvloeden zoals alcohol of nicotine. Vrije radicalen zijn schadelijk voor de lichaamscellen en spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van kanker, reuma of verkalking van slagaders. Het menselijk lichaam kan deze vrije radicalen maar tot op zekere hoogte zelf uitfilteren. Je kunt je lichaam hierbij ondersteunen door gezond te eten.

#5 Gember helpt bij reisziekte

Gember is al een echte alleskunner dankzij de vele vitaminen en mineralen. Maar vooral de prikkelende stoffen, die ontstaan uit de stof gingerol, zijn opvallend. gember Gember heeft zijn beruchte scherpe smaak. Deze prikkelende stoffen hebben een ontstekingsremmende en maagkalmerende werking, waardoor gember ook een populaire natuurlijke remedie tegen reisziekte.

#6 Kurkuma helpt bij kanker

Talloze onderzoeken hebben zich gericht op het effect van kurkuma tegen kanker. Het resultaat is dat het gebruik van de knol als begeleiding bij kankertherapie veel succes kan beloven. Dit is onder andere te danken aan de vorming van scherpe cellen door de antioxiderende werking, de algemene versterking van het immuunsysteem en het mogelijk voorkomen van gemuteerde cellen. Bovendien kurkuma ook een goede ondersteuning bij radiotherapie.

#7 Kurkuma stimuleert de stofwisseling

De actieve ingrediënten in de sinaasappelwortel kunnen de vorming van maag- en galsap stimuleren, wat een verterend effect heeft. De curcumines kunnen ook speciale cellen in het maagslijmvlies en de alvleesklier stimuleren, waardoor het lichaam meer verteringsenzymen kan produceren. Een gevoel van volheid en winderigheid kan op deze manier worden behandeld, maar ook de stofwisseling en vetvertering worden gestimuleerd, waardoor kurkuma een geweldig hulpmiddel is bij gewichtsverlies. De bittere stoffen in kurkuma zijn ook heilzaam, omdat ze het verlangen naar zoetigheid kunnen stillen.

#8 Kurkuma maakt je mooi

Bij regelmatig gebruik kurkuma heeft ook een positief effect op de huid, het haar en de nagels. Door zijn antibacteriële en antioxiderende werking kan het de doorbloeding van de huid bevorderen en huidveroudering en rimpels effectief tegengaan. Zelfs een probleemhuid en een huid die gevoelig is voor roodheid kan blijvend baat hebben bij het gebruik van de magische wortel. Wie regelmatig kurkuma in hun dieet opnemen, kunnen ook voller en dikker haar krijgen. Mensen met een hoofdhuid die gevoelig is voor roos kunnen verlichting vinden met een haarmasker: gewoon Kurkuma met een olie van hoge kwaliteit en masseer het direct in de hoofdhuid en het haar.

    Terug naar de blog