Veggie Halloumi-Burger

Veggie halloumi burger

Wij zijn dol op burgers! Deze burger sprak ons erg aan en liet onze ogen oplichten in onze creatieve keuken. Met heerlijke halloumi en een luchtig volkorenbroodje, je hamburgergeluk staat niets in de weg. Geniet van de smaak. 

Bereiding: 5 min.

Bereiding: 25-30 min.

Totale tijd: 30-35 min.

Keuken/Oorsprong: Regionaal

Ingrediënten (2 porties):

2 volkoren hamburgerbroodjes

2 halloumi kazen

½ avocado

1 komkommer

1 tomaat

1 ui rood

1 krop Romeinse sla

3 el olijfolie

1 snufje zout

1 snufje peper

1 theelepel paprikapoeder

Tzatziki saus

Een beetje tomatenpuree

Agave siroop

Bereiding:

  1. Marineer de halloumi met olijfolie, zout, peper, paprikapoeder en een beetje tomatenpuree 

  2. Snijd nu de ui

  3. Zet vervolgens twee pannen op het vuur, bak de halloumi en ui in de ene pan en bak de hamburgerbroodjes in de andere pan goudbruin

  4. Was ondertussen de groenten en snijd ze in plakjes, was de sla en scheur de blaadjes eraf

  5. Voeg als laatste de tzatziki toe aan de hamburgerbroodjes en beleg geleidelijk met de salade, halloumi en groenten.

  6. Eet smakelijk!

Voedingswaarden (per portie):

470 kcal

35g koolhydraten

11g eiwit

33g vet

Recept video:

@daskochduolivefresh Halloumi Burger 🍔 absolute aanrader - zo makkelijk & zo lekker, ik zweer het je 😂🤌🏻 #burger #halloumiburger #einfacherezepte #livefresh #daskochduo ♬ Het is een wikkel - Sped Up - Mariah Carey

 

Terug naar de blog