Veganes proteinhaltiges Pad Thai

Vegan Pad Thai met proteïne

Pad Thai is het nationale gerecht van Thailand. Dankzij de uitgebalanceerde samenstelling van verse groenten en peulvruchten is het super voedzaam en heeft het een frisse smaak. Je kunt dit recept ook perfect gebruiken in je voor- en natafelen voor je sapdieet koken. Hoe je dit heerlijke gerecht zelf kunt bereiden en welke ingrediënten je nodig hebt, lees je in dit artikel. Onderaan het artikel vind je de receptvideo met onze chef-kok Michi. Gewoon heerlijk!

Ingrediënten (2 porties):

2-3 wortelen

1 courgette

5-6 lente-uitjes

150 g champignons (bijv. oesterzwammen)

1 kopje verse groene sojabonen (edamame)

2-3 el tamari

1 theelepel currypasta

1 el pindakaas

200 g brede rijstnoedels

1 citroen

kokosolie

Bereiding:

  1. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de wortels, courgettes en champignons in dunne reepjes (een schilmesje is ideaal om dunne reepjes te maken). Snijd vervolgens de lente-uitjes in ringetjes.
  3. Giet wat water en kokosolie in een hete wok en bak hierin de wortels.
  4. Voeg vervolgens de champignons, courgettes, bosuitjes en groene sojabonen toe aan de wok en laat alles goed gaar worden.
  5. Blus af met tamari en roer de pindakaas en currypasta erdoor.
  6. Voeg als laatste de uitgelekte rijstnoedels toe en vouw ze erdoor. Garneer met verse citroen en geniet van dit heerlijke gerecht!

Voedingswaarden (per portie):

500 kcal

90g koolhydraten

7g proteïne

14g vet

Recept video: 

 

Terug naar de blog