Ingrediënten (2 porties):
2-3 wortelen
1 courgette
5-6 lente-uitjes
150 g champignons (bijv. oesterzwammen)
1 kopje verse groene sojabonen (edamame)
2-3 el tamari
1 theelepel currypasta
1 el pindakaas
200 g brede rijstnoedels
1 citroen
kokosolie
Bereiding:
- Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de wortels, courgettes en champignons in dunne reepjes (een schilmesje is ideaal om dunne reepjes te maken). Snijd vervolgens de lente-uitjes in ringetjes.
- Giet wat water en kokosolie in een hete wok en bak hierin de wortels.
- Voeg vervolgens de champignons, courgettes, bosuitjes en groene sojabonen toe aan de wok en laat alles goed gaar worden.
- Blus af met tamari en roer de pindakaas en currypasta erdoor.
- Voeg als laatste de uitgelekte rijstnoedels toe en vouw ze erdoor. Garneer met verse citroen en geniet van dit heerlijke gerecht!
Voedingswaarden (per portie):
500 kcal
90g koolhydraten
7g proteïne
14g vet
Recept video: