Vegane Weißwurst

Veganistische kalfsvleesworst

Vegan kalfsvlees worstjes zijn helaas vaak duur en gaan gepaard met veel verpakkingsafval of zijn niet eens verkrijgbaar in de winkel. Met ons recept kun je beide problemen omzeilen en gewoon je eigen veganistische kalfsworst maken - voor de Beiers gevoel van puur plantaardige ingrediënten! Het kalfsworst recept kan ook ideaal geïntegreerd worden in je sapdieet voorbereiding en opvolging, maar ook in een gezond dagelijks dieet. Beter kan bijna niet! 

Bereidingstijd: 5 min.

Bereidingstijd: 40 min.

Totale tijd: 45 min.

Keuken/Oorsprong: Beiers

Ingrediënten (4 porties):

120g seitan meel

200g witte bonen

40 ml water

1 kleine ui

2 teentjes knoflook

2 theelepels schil van een biologische citroen

¼ theelepel foelie

1 theelepel marjolein

½ theelepel komijn

zout

peper

Bereiden:

  1. Snipper eerst de ui en knoflook
  2. Pureer vervolgens de uitgelekte witte bonen samen met het water, de ui, knoflook, citroenschil en kruiden
  3. Voeg nu de bonenpuree toe aan het seitan meel en kneed snel tot een gelijkmatige deegbal.
  4. Verdeel nu de deegbal in vier gelijke delen en vorm er worstjes van, wikkel ze in een schone keukenhanddoek of stoffen zakdoek en bind ze vast met keukentouw.
  5. Laat de geknoopte worstjes in een pan met ruim water ongeveer 30 minuten sudderen
  6. Laat tot slot licht afkoelen in de doek en haal de worstjes uit de verpakking.
  7. Nu schikken en serveren met wat zoete mosterd en een krakeling
  8. Geniet van de smaak!  

Voedingswaarden (per portie):

291 kcal

2,1g koolhydraten

23g eiwit

19g vet

Video recept: 

Terug naar de blog