Veganistische tomatenazpacho

20 Minuten
Mittel
16.12.2024
Vegane Tomaten Gazpacho
  • Lichte maaltijd
  • Veganistisch
Vegane Tomaten Gazpacho
  • Lichte maaltijd
  • Veganistisch

Unser Rezept für eine kalte Tomatensuppe (Gazpacho) wird Dich zum selber Kochen inspirieren. Diese Suppe ist im Sommer eine erfrischende Angelegenheit. Kombiniere zur veganen Tomaten Gazpachofrische Kräuter wie Basilikum, Oregano und Liebstöckel. Das aromareiche Grün erfreut das Auge und den Gaumen. Mach' Deine Lieblingsmenschen glücklich und serviere diese leckere Tomaten Gazpacho. Du brauchst dafür weniger als 30 Minuten! Außerdem Kannst Du die Gazpacho dank der Nährwerte auch perfekt in Deine Vor- oder Nachbereitung Deiner 3,5 oder 7 Tage Saftkur einbauen. Probier's aus!  

Zutaten

2 Portionen
  • 1.5 kg
    Tomaten
  • 2
    Knoflookteentjes
  • 400 ml
    Tomatensap
  • 2 TBSP.
    Balsamicoazijn
  • 4 TBSP.
    Olijfolie
  • 1 TBSP.
    Xylitol
  • Peper
  • Basilicum
  • 1 Handvol
    Pijnboompitten

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Bakplaat
Oven
Kom
Blender

Zubereitung

Bereidingstijd: 5 min.
Bereidingstijd: 15 min.
Totale tijd: 20 min.
  • 1

    Bestrooi eerst een bakplaat met de xylitol en zet apart

  • 2

    Snijd vervolgens de tomaten doormidden en leg ze met de gesneden kant naar beneden op de bakplaat

  • 3

    Rooster nu de tomaten 10 minuten op 250°C en boven/onder in het bovenste derde deel van de oven.

  • 4

    Snijd ondertussen de knoflook fijn

  • 5

    Haal dan de bakplaat uit de oven en verlaag de temperatuur tot 200°C

  • 6

    Pel vervolgens de tomaten en voeg de knoflook toe

  • 7

    Zet de schaal met de gepelde tomaten en knoflook nu nog 15 minuten terug in de oven en blijf smoren.

  • 8

    Pureer tot slot de tomaten fijn met het tomatensap, de balsamicoazijn, cayennepeper, zout en peper in een krachtige blender en zet ongeveer 2 uur in de koelkast.

  • 9

    Maal de verse basilicum met een beetje zout en olijfolie tot een romige massa 

  • 10

    Serveer de tomatengazpacho met het basilicummengsel en de geroosterde pijnboompitten en geniet! :-) 

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
165 kcal
Kohlenhydrate
13 g
Fett
10 g
Protein
2 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog