Veganistisch naanbrood

Mittel
16.12.2024
Veganes Naan Brot
  • Supplement
  • Veganistisch
Veganes Naan Brot
  • Supplement
  • Veganistisch

Dieses leckere Naan Brot eignet sich super als Beilage zum Grillen in der Sommerzeit oder als leckerer Snack mit einem Dip. Der Teig wird ohne Hefe zubereitet und gelingt somit zu 100%. Das Rezept eignet sich nicht nur zur Vorbereitung auf Deine Saftkur, sondern auch optimal zur Nachbereitung. Welche Zutaten Du benötigst und wie Du das Naan Brot selbst zubereiten kannst, erfährst Du in diesem Beitrag. Ganz unten im Beitrag findest Du das Rezeptvideo mit unserem Koch Michi. 

Zutaten

2 Portionen
  • 300 g
    Meel
  • 2 TL
    Bakpoeder
  • 0.5 TL
    Zuiveringszout
  • 0.5 TL
    Zouten
  • 120 ml
    Water
  • 80 g
    Sojakwark
  • 1 TBSP.
    Olijfolie
  • 1 TSP
    Appelciderazijn
  • Optioneel: Sesam & peterselie

Benötigte Küchenutensilien

Kom
Roerder
Houten lepel
Pan

Zubereitung

  • 1

    Meng de bloem met bakpoeder, zuiveringszout en zout in een kom

  • 2

    Maak een kuiltje in het midden. Voeg water, sojakwark, olijfolie en appelciderazijn toe.

  • 3

    Meng eerst met een houten lepel en kneed dan verder met je handen tot je een luchtig deeg hebt.

  • 4

    Dek het deeg af en laat het ongeveer 10 minuten rusten.

  • 5

    Verdeel het deeg na 10 minuten in 8 gelijke porties en vorm er 8 kleine flatbreads van.

  • 6

    Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag tot middelhoog vuur en bestrijk met een beetje olijfolie

  • 7

    Leg het flatbread in de pan en bak ongeveer 5 minuten aan elke kant

  • 8

    Bestrooi met een beetje peterselie en sesamzaadjes naar smaak

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
136 kcal
Kohlenhydrate
27,4 g
Fett
0,4 g
Protein
8,8 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog