Vegan gevulde paprika's - Mexicaanse stijl

Mittel
16.12.2024
Vegane gefüllte Paprika - Mexican Style
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch
Vegane gefüllte Paprika - Mexican Style
  • Hoofdgerecht
  • Veganistisch

Diese vegane gefüllte Paprika geht super schnell und ist einfach lecker. Sie ist ein perfektes nahrhaftes Gericht mit viel frischem Gemüse. Außerdem eignen sie sich optimal als Mahlzeit zur Vorbereitung auf Deine Saftkur. Welche Zutaten Du benötigst und wie Du dieses leckere Gericht zubereiten kannst, erfährst Du in diesem Beitrag. Ganz unten im Beitrag findest Du das Rezeptvideo.

Zutaten

2 Portionen
  • 1
    Paprika
  • 2 TBSP.
    Kidneybonen
  • 2 TBSP.
    Maïs
  • 1
    Uien
  • Knoflookteentjes
  • 5 pc
    Cocktail tomaat
  • Kaas
  • Olijfolie
  • 4 TBSP.
    Tomaten
  • Kruidenmixen
  • Zout & peper
  • Koriander
  • Donkere chocolade

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Braadpan
Pan
Lepel
Oven
Bakplaat
Bakpapier

Zubereitung

  • 1

    Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en leg de helften in een ovenschaal

  • 2

    Doe wat olie in een pan en fruit hierin de uien

  • 3

    Voeg de zoete maïs en kidneybonen toe en bak ze ook mee

  • 4

    Kruid vervolgens met de kruiden van je keuze (wij gebruiken gehaktkruiden en chilipoeder)

  • 5

    Voeg de tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar

  • 6

    Breng op smaak met zout en peper

  • 7

    Voeg tot slot een stukje pure chocolade toe en roer dit door de pan

  • 8

    Vul vervolgens de paprikahelften met de vulling en strooi de veganistische kaas over de paprikahelften

  • 9

    Zet de ovenschaal met de gevulde paprikahelften 15 minuten in de oven op 180 °C.

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
250 kcal
Kohlenhydrate
25 g
Fett
11 g
Protein
7 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog