Deze vegan gevulde paprika is super snel klaar en gewoon heerlijk. Het is een perfect voedzaam gerecht met veel verse groenten. Ze zijn ook ideaal als maaltijd om te bereiden voor je sapdieet. Welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je dit heerlijke gerecht bereidt, lees je in dit artikel. De video van het recept vind je onderaan het artikel.
Ingrediënten (1 portie):
1 rode paprika
2 EETLEPELS. kidneybonen
2 el. suikermaïs
1 ui
knoflook
5 cocktailtomaten
Veganistische kaas
Olijfolie
4 el gezeefde tomaat
kruidenmix
peper & zout
Koriander
Zwarte chocolade
Bereiding:
- Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en leg de helften in een ovenschaal
- Giet wat olie in een pan en fruit hierin de uien
- Voeg de suikermaïs en kidneybonen toe en bak ze mee
- Kruid vervolgens met de kruiden van je keuze (wij gebruiken gehaktkruiden en chilipoeder)
- Voeg de tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar
- Breng op smaak met zout en peper
- Voeg als laatste een stukje pure chocolade toe en roer dit door de pan
- Vul vervolgens de paprikahelften met de vulling en strooi de vegan kaas over de paprikahelften
- Zet de ovenschaal met de gevulde paprikahelften 15 minuten in de oven op 180 °C
Voedingswaarden (per portie):
250 kcal
25g koolhydraten
7g eiwit
11g vet
Recept video: