Veganer zuckerreduzierter Erdbeer-Käse Kuchen

Veganistische aardbeien- en kaastaart met minder suiker

Zomertijd is taarttijd! Deze aardbeientaart is niet alleen superlekker, maar kan ook zonder schuldgevoel worden gegeten omdat er geen suiker aan is toegevoegd. Het bijzondere eraan: Je hoeft niets te bakken, want het deeg bestaat uit slechts 2 ingrediënten. Welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je de taart bereidt, lees je in dit artikel. De video van het recept vind je onderaan dit bericht.

Ingrediënten:

Basis:

150g veganistische koekjes

100g margarine of veganistische boter

Cheesecake laag:

250g aardbeien

150g koude kokosroom of sojaroom

400g sojakwark of yoghurt 

50g erytritol 

Geraspte schil van 1/3 citroen 

½ theelepel bourbon vanille

100 ml plantaardige melk

1 theelepel agar agar 

Overige ingrediënten: 

Aardbeien

Olie voor de schimmel 

Bereiden:

  1. Maal de koekjes in fijne stukjes (stofachtig) met een mixer
  2. Smelt de margarine in een pannetje en meng het met de koekjes
  3. Vet je cakevorm in en verdeel het mengsel als bodem in je bakvorm
  4. Was en pel eerst de aardbeien
  5. Doe ze in een kom met de geraspte citroenschil en vanille en pureer de ingrediënten tot een vloeibaar mengsel
  6. Klop de sojaroom romig, meng met de vegan yoghurt en voeg de erythritol toe
  7. Kook de agar agar in de plantaardige melk
  8. Voeg vervolgens de aardbeienpuree toe en vouw de yoghurtroom erdoor
  9. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de taartbodem
  10. Beleg de taart met aardbeien en zet 6 uur in de koelkast
  11. Snijd de taart in 12 stukken en geniet!

Voedingswaarden (per stuk taart):

180 kcal

12,5g koolhydraten

2,6g eiwit

13g vet

Deze heerlijke cake is ideaal om te integreren in een gezond dieet, want hij bevat geen toegevoegde suikers. Wil je ook beginnen met een gezonde eetroutine? Gebruik dan onze sapdieet en leg de basis voor een gezondere & bewustere levensstijl.

Video met recept: 

 

 

Terug naar de blog