Vegan krokante zoete aardappelfrietjes met avocadodip

Einfach
16.12.2024
Vegane knusprige Süßkartoffel Pommes mit Avocado-Dip
  • Supplement
  • Snack
  • Veganistisch
Vegane knusprige Süßkartoffel Pommes mit Avocado-Dip
  • Supplement
  • Snack
  • Veganistisch

Ob als Beilage oder als Snack zwischendurch, Süßkartoffel Pommes sind einfach lecker, findest Du nicht auch? Außerdem eignet sich dieser Snack bestens während Deiner Vor- und Nachbereitung von Deiner 3, 5 oder 7 Tage Saftkur. Erfahre in diesem Blogbeitrag, wie Du im Handumdrehen vegane knusprige Süßkartoffel Pommes mit Avocado-Dip zaubern kannst. Das Rezeptvideo mit unserem Koch Michi findest Du ganz unten im Beitrag. Viel Spaß! 

Zutaten

2 Portionen
  • 3
    Zoete aardappelen
  • 1 TSP
    Azijn
  • 75 ml
    Water
  • 55 g
    Maïszetmeel
  • Olijfolie
  • Zout & peper
  • Kruiden
  • 0.5 TL
    Paprikapoeder
  • 40 ml
    Soya yoghurt
  • 2
    Avocado's
  • 15 ml
    Livefresh sinaasappelsap

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Kookpot
Kom
Lepel
Bakpapier
Bakplaat
Oven

Zubereitung

  • 1

    Snijd de zoete aardappelen in dunne reepjes.

  • 2

    Breng water aan de kook in een pan en voeg dan zout en azijn toe. Kook de zoete aardappelreepjes 5-6 minuten en giet af.

  • 3

    Meng het koude water en de maïzena in een grote kom tot je een vloeibare consistentie hebt.

  • 4

    Voeg de gekookte zoete aardappelreepjes toe en meng alles tot de zoete aardappels bedekt zijn.

  • 5

    Verdeel de zoete aardappelreepjes over een voorverwarmde bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de zoete aardappelfrietjes 25-30 minuten op 220 °C. Draai ze na ongeveer 15 minuten om. 

  • 6

    Haal de frietjes uit de oven en kruid ze met paprikapoeder, zout & peper en verse kruiden.

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
590 kcal
Kohlenhydrate
58 g
Fett
34,3 g
Protein
7,3 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog