Frambozenpralines

55-60 Minuten
Einfach
17.12.2024
Himbeer-Pralinen
  • Dessert
  • Snack
  • Vegetarisch
  • Suikerarm
Himbeer-Pralinen
  • Dessert
  • Snack
  • Vegetarisch
  • Suikerarm

Du hast Lust auf Pralinen aber keine Lust auf unnötige Kalorien? Mit diesen leckeren Himbeer-Pralinen mit Schokoladenüberzug kannst du Deine Gelüste ohne schlechtes Gewissen stillen! 

Zutaten

2 Portionen
  • 80 g
    Frambozen (vers of bevroren)
  • 50 g
    Kokosnootschilfers
  • 100 g
    Donkere chocolade

Benötigte Küchenutensilien

Kom
Vork
Lepel
Bakpapier
Plaat

Zubereitung

Bereiding: 2 min.
Bereiding: 55 min.
Totale tijd: 55-60 min.
  • 1

    Doe de frambozen in een kom en prak ze met een vork tot een glad mengsel.

  • 2

    Voeg nu de kokosvlokken toe aan de geplette frambozen en meng goed tot alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.

  • 3

    Zet het mengsel ongeveer 30 minuten in de koelkast om op te stijven

  • 4

    Smelt ondertussen de pure chocolade in een bain-marie tot het een gladde consistentie heeft.

  • 5

    Haal dan het gekoelde frambozen- en kokosmengsel uit de koelkast en vorm er kleine chocolaatjes van.

  • 6

    Dompel nu elk frambozen- en kokosballetje in de gesmolten pure chocolade zodat het volledig bedekt is met chocolade.

  • 7

    Leg de met chocolade omhulde pralines op een bakplaat of bord bekleed met bakpapier en plaats ongeveer 10-15 minuten in de koelkast tot de chocolade is uitgehard.

  • 8

    Zodra de chocolade is uitgehard, zijn de gezonde frambozenpralines klaar! Je kunt ze in een luchtdicht blik in de koelkast bewaren en er naar believen van genieten.

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
641 kcal
Kohlenhydrate
35,6 g
Fett
47,9 g
Protein
7,3 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog