De trend van Geplette Aardappelen en ook de Wortelen waren een tijdje overal te zien. Vandaag laten we je een nieuwe variant zien: de Gesmoorde Brocolli - waarschijnlijk de lekkerste manier om vezels binnen te krijgen!
Bereiding: 1 min.
Bereiding: 40 min.
Totale tijd: 40-45 min.
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten (2 porties):
1 broccoli
2 el olijfolie
zout naar smaak
Paprikapoeder naar smaak
Bereiding:
-
Was eerst de broccoli, snijd de stronk eraf en verdeel in kleine roosjes
-
Breng nu het water in een grote pan aan de kook en voeg de broccoli toe. Stoom de broccoli ongeveer 5-7 minuten tot hij zacht is, maar nog wel stevig bijt
-
Haal dan de gestoomde broccoli uit de pan en laat uitlekken. Leg de broccoli op een bakplaat en gebruik een vork of aardappelstamper om de broccoliroosjes voorzichtig te prakken.
-
Voeg nu olijfolie, zout en paprikapoeder naar smaak toe en meng goed
-
Bak de broccoli op 200°C in ca. 30 min. goudbruin
Voedingswaarden (per 100g):
31,6kcal
2,5g koolhydraten
3,3g eiwit
0,3g vet
Recept video:
@daskochduolivefresh Gesmashte broccoli 🥦#rezeptideen #einfacherezepte #schnellerezepte #gesunderezepte #smashedbroccoli ♬ som origineel - . ♬ ❦