Gebakken broccoli

40-45 Minuten
Einfach
31.07.2024
Smashed Brokkoli
  • Snack
  • Supplement
  • Laag in calorieën
  • Veganistisch
Smashed Brokkoli
  • Snack
  • Supplement
  • Laag in calorieën
  • Veganistisch

Den Trend der Smashed Potatoes kennt wohl jeder und auch dieSmashed Carrots waren eine Zeit lang überall zu sehen. Heute zeigen wir Dir eine neue Variante: der Smashed Brokolli - die wohl leckerste Variante um an Ballaststoffe zu kommen! 

Zutaten

2 Portionen
  • 1
    Broccoli
  • 2 eetlepel
    Olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Paprikapoeder naar smaak

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Kookpot
Bakplaat
Vork
Aardappelstamper

Zubereitung

Bereiding: 1 min.
Bereiding: 40 min.
Totale tijd: 40-45 min.
  • 1

    Was eerst de broccoli, snijd de stronk eraf en verdeel in kleine roosjes.

  • 2

    Breng nu het water in een grote pan aan de kook en voeg de broccoli toe. Stoom de broccoli ongeveer 5-7 minuten tot hij zacht is, maar nog steeds stevig bijt.

  • 3

    Haal dan de gestoomde broccoli uit de pan en laat uitlekken. Leg de broccoli op een bakplaat en gebruik een vork of aardappelstamper om de broccoliroosjes voorzichtig te pureren.

  • 4

    Voeg nu olijfolie, zout en paprikapoeder naar smaak toe en meng goed

  • 5

    Bak de broccoli op 200°C in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
31,6 kcal
Kohlenhydrate
2,5 g
Fett
0,3 g
Protein
3,3 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog