Dit is een zeer ongebruikelijke, ietwat exotische maar ook zeer speciale en heerlijk recept. Gebakken enoki paddenstoelen op een bedje van sla met een eenvoudige vinaigrette van olijfolie en citroensap. Deze champignons zijn niet alleen erg smaakvol, maar ook caloriearm en gezond.
Bereiding: 5 min.
Bereiding: 35 min.
Totale tijd: 40 min.
Keuken/Oorsprong: Regionaal
Ingrediënten (2 porties):
100g enoki paddenstoelen
witlofsalade
Kikkererwten
Rode bietenscheuten
Radijs
Citroen
Zeezout
Peper
paprikapoeder
Spaanse peper draden
Olijfolie
Bereiding:
-
Verwijder het steeltje van de champignons, snijd de champignons in de lengte in vieren en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
-
Bestrijk de champignons met olijfolie, bestrooi ze met zout, peper en chilidraadjes en plaats ze ongeveer 20-25 minuten in de oven.
-
Laat vervolgens de kikkererwten uitlekken, breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper en plaats ongeveer 15-20 minuten in de oven.
-
Was en snijd nu de sla en radijsjes fijn.
-
Doe de sla in een kom, voeg de bietenscheuten en radijsjes toe en maak op smaak met een beetje olijfolie, citroensap, zout en peper.
-
Serveer de salade ten slotte op een bord en garneer met de enoki-champignons en kikkererwten. Besprenkel eventueel met citroensap
-
Laat smullen
Voedingswaarden (per recept):
566,7kcal
34,2g koolhydraten
19,6g eiwit
27,5g vet
Recept video:
@daskochduolivefresh Enoki paddenstoelen zijn mega! Heb je ooit met deze paddenstoelen gekookt? Nu heb je het perfecte recept. 💚 #daskochduo #rezepte #enoki #einfacherezepte ♬ Zeker weten (versneld) - Miguel