8 Tipps wie Du Deine Winterpfunde loswirst

8 tips om van je winterkilo's af te komen

Ongeveer 40% van alle Duitsers begint het jaar met goede voornemens: Stoppen met roken komt op de eerste plaats, gevolgd door afvallen. In deze blogpost richten we ons op dat laatste. Maar hoe kun je dit voornemen op een duurzame en gezonde manier aanpakken?

Ten eerste moet je je eigen waarom en je doel bepalen. Het waarom is de drijvende kracht achter je motivatie, de reden waarom je iets wel of niet doet. Veel mensen jagen doelen na die hen door anderen worden voorgespiegeld, maar die hen zelf niet gelukkig maken. Dus als je waarom is "Zodat anderen me niet langer te dik vinden", dan is dit waarschijnlijk niet genoeg om je te motiveren. Zoek dus uit wat jou gelukkig maakt in het leven en ga op zoek naar jouw persoonlijke waarom. Het kan je gezondheid zijn, een compleet nieuw lichaam en levensstijl of iets heel anders. Alleen als je weet wat je echt gelukkig maakt, kun je ook weten wat je drijft. Het is belangrijk dat je dit waarom duidelijk definieert en altijd voor ogen houdt. Je kunt meer te weten komen over hoe je niet alleen je doelen gemotiveerd kunt benaderen, maar ook hoe je doelen op de juiste manier kunt stellen en ze op de lange termijn met succes kunt realiseren in onze blogpost Meer dan alleen gemotiveerd - hoe je doelen stelt en bereikt.

Als je eenmaal je waarom en je doel hebt bepaald, hebben we nu 8 tipsdie je zullen helpen om je winterkilo's op de lange termijn kwijt te raken en je tegelijkertijd gezonder en fitter te voelen.

1. begin

    Om te beginnen met een gezond dieet en een verandering van levensstijl is bijvoorbeeld een sapdieet geschikt, waarbij je een paar dagen alleen sappen of sapshakes drinkt die gemaakt zijn van sap, veganistische proteïne en lijnzaadolie van hoge kwaliteit. Daarna vinden de meeste mensen het makkelijker om naar hun honger- en verzadigingsgevoel te luisteren. Je kunt kiezen tussen een een klassiek sapdieet of een volledige sapkuur kies - begin met een sapkuur, ga aan de slag en geef je lichaam een reset!

    2. eet een dieet met meer eiwitten en minder koolhydraten

    Eiwit houdt je vol, kan je metabolisme stimuleren en kan je dus helpen afvallen. Daarom zijn eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vis, vlees, eieren, peulvruchten en veganistische eiwitrijke vleesalternatieven zo belangrijk om je lichaam weer in vorm te krijgen. De Duitse voedingsvereniging (DGE) raadt volwassenen aan om elke dag 0,8 - 1 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht te eten. De eiwitbehoefte is zelfs nog hoger voor sporters. Het dieet moet daarom uiterlijk na de winter veel eiwitbronnen bevatten. Om dit te bereiken moet het aandeel koolhydraatrijk voedsel, zoals pasta, brood, aardappelen, rijst en suikerrijke voedingsmiddelen, worden verminderd. 

    De voedingskuur is de ideale oplossing voor duurzaam gewichtsverlies en ondersteunt je bij je holistische dieetverandering. Het geheel is gebaseerd op koolhydraatarme & eiwitrijke producten, die een absoluut allround zorgeloos pakket vormen voor jouw maximale succes. s Ochtends eet je een heerlijke pap en drink je een Happy Lemon sapje. Tussen de middag neem je een drankje en een snack. s Avonds sluit je de dag af met een warme, heerlijke & supergezonde maaltijd en trakteer je jezelf op een Sunshine Berry Shot. Je kunt ook op elk moment genieten van een andere drinkbare maaltijd. Goed gevoed en voorzien van alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt, zeg je vaarwel tegen overtollige kilo's en kom je een stuk dichter bij je goede figuur.

    3. Vervang rauwkost door gekookte groenten in de wintermaanden

      Vooral vrouwen grijpen vaak naar salades als ze figuurbewuster willen eten. Het lichaam heeft echter verwarmend en licht verteerbaar voedsel nodig, vooral in de winter, om de stofwisseling te stimuleren. Lichte groentesoepen zijn bijvoorbeeld beter dan alleen salades. Wees dus niet bang om meerdere keren per dag een warme maaltijd te bereiden.

      4. Meer beweging in het dagelijks leven

        Het hoeven geen topsportprestaties te zijn, het is vaak al voldoende om meer beweging in je dagelijks leven te integreren. Voorbeelden zijn de trap nemen in plaats van de lift, met de fiets naar het werk gaan in plaats van de auto te nemen of gewoon gaan wandelen in je vrije tijd en geen tv kijken. Je kunt meer te weten komen over dit onderwerp in onze blogpost Sporten in het dagelijks leven - tips en oefeningen.

        Veel mensen denken ook dat alleen duurtraining belangrijk is om af te vallen. Dit is echter niet het geval. Doelgerichte krachttraining bouwt spieren op, die de totale caloriebehoefte van het lichaam verhogen en zelfs tijdens rustperiodes vet kunnen blijven verbranden.

        5. Drink voldoende

          Je moet minstens 2 liter water per dag drinken. Een groot glas lauw water is bijzonder effectief tegen trek. Drink vooral water en ongezoete thee.

          6. Let op het honger- en verzadigingsgevoel

            Eet alleen als je echt honger hebt. Je moet langzaam en ontspannen eten en 30 tot 50 keer kauwen. Je moet ook bewust eten, d.w.z. niet afgeleid worden door discussies, televisie of kranten. Dit verbetert de spijsvertering, de opname van voedingsstoffen en vooral de verzadiging. Zoals al vermeld in tip 1, is een sapdieet je helpen om je honger- en verzadigingsgevoelens (opnieuw) te leren kennen en zo je eetgedrag op de lange termijn te veranderen.

            Mensen die langzaam eten verbruiken meestal minder calorieën. Dit komt omdat het plezier wordt vergroot en je je meer voldaan en verzadigd voelt na een maaltijd. De hersenen hebben wat tijd nodig voordat ze een signaal afgeven dat er genoeg gegeten is.

            Mindful en intuïtief eten is een oplossing voor de lange termijn en eigenlijk levenslang. Het betekent leren luisteren naar de signalen van je lichaam en alleen eten als je honger hebt. Om vol genoeg te zitten, moet je je vooral richten op voedzaam voedsel dat je energie, voedingsstoffen en een vullend volume geeft. Intuïtief eten is de enige manier om op de lange termijn gewicht te verliezen en het is een langzaam en gestaag proces.

            7. Neem je tijd en zet jezelf niet onder druk

              Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer op je gewenste gewicht zijn - maar de winterkilo's zijn er niet zo makkelijk af te krijgen. Hoewel veel diëten gewichtsverlies in korte tijd beloven, zijn ze op de lange termijn niet succesvol. Het snelle gewichtsverlies na zogenaamde flash- of crashdiëten is meestal te wijten aan verlies van weefselwater en verlies van spiermassa (eiwitafbraak). Vetophopingen en inwendig buikvet blijven langere tijd onaangeroerd. Minder spiermassa betekent echter ook een lager energieverbruik en dus een lagere behoefte aan voedingsenergie. De juiste inname van voedingsstoffen tijdens het dieet is belangrijk voor duurzaam gewichtsverlies. Voldoende eiwitten voorkomen bijvoorbeeld dat spiermassa wordt afgebroken. Vitamines en mineralen moeten ook in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd, zodat het lichaam niet te weinig binnenkrijgt en dus op hol slaat. De voedingskuur is wetenschappelijk ontwikkeld om je te helpen op de lange termijn af te vallen en je kunt er zeker van zijn dat deze belangrijke punten aan bod komen.  

              Als je na het afvallen echter op dezelfde manier blijft eten als voorheen, wordt de overtollige energie opgeslagen als vet en dit jojo-effect maakt het afslankproces moeilijker. succes. De moeren en bouten van verstandig afvallen omvatten daarom 4 plausibele vereisten:

              • Optimale samenstelling van maaltijden met voldoende eiwitten,
              • langzaam gewichtsverlies zonder periodes van honger,
              • verandering van eetgewoonten op lange termijn,
              • Meer lichaamsbeweging om spieren op te bouwen.

              Veel diëten houden geen rekening met een duurzame verandering in gewoonten en zijn alleen gericht op snelle resultaten. De voedingskuur is de ideale ondersteuning om duurzaam af te vallen, omdat je tijdens de kuur geen honger zult lijden en optimaal gevoed zult worden. Natuurlijk is het ook belangrijk om daarna aan de bal te blijven! Op onze blog vind je geschikte & lekkere recepten voor daarna en heb je de mogelijkheid om gezonde maaltijden te bundelen. Deze kunnen perfect geïntegreerd worden in je dagelijkse leven en zijn supersnel klaar te maken. Het is belangrijk dat je snelle koolhydraten (snoep, wit meel) vermijdt, omdat deze waarschijnlijk trek veroorzaken door de stijging van de bloedsuikerspiegel. Het is ook belangrijk dat je voldoende eiwitten en hoogwaardige vetten eet.

              8. stress verminderen

              Stress heeft invloed op je lichaamssamenstelling omdat het je hormoonhuishouding beïnvloedt. Kortdurende stress is geen probleem. Maar langdurige stress die je uitput en je gestrest laat voelen, kan grote problemen veroorzaken. Dit verhoogt ontstekingsfactoren, vetopslag in de lever, verzuring van de cellen en spierverlies. Het verstoort ook de suikerverbranding en leidt tot meer honger en trek. Je doet jezelf dus het meeste goed als je je stressniveau verlaagt en "nee" zegt tegen nieuwe taken of afspraken. Zoek ook uit wat jou het beste ontspant en je stressniveau verlaagt en neem dit vaker op in je dagelijks leven. Dit kan bijvoorbeeld een wandeling zijn tijdens je lunchpauze of 's avonds sporten. Yoga is ook een goede optie. Er zijn veel verschillende variaties, van rustig tot heel intensief. Onze expert Lisa vertelt je in onze blogpost Yoga voor beginners - basiskennis, tips & yogaoefeningen de belangrijkste informatie, tips en een eerste yogasessie.

              Terug naar de blog