Dit snelle en makkelijke recept voor een romige paddenstoelenrisotto met groenten is veganistisch, glutenvrij, plantaardig en kan perfect worden opgenomen in een gezond dieet. Met zijn geweldige voedingswaarden is het recept ideaal voor je sapdieet voorbereiding en opvolging en kan het ook geïntegreerd worden in je gezonde dagelijkse leven. In dit artikel vind je de ingrediënten en de bereiding, evenals de receptvideo met onze chef-kok Michi.
Ingrediënten (2 porties):
2 sjalotten
Risotto rijst
groentebouillon
Olijfolie
gele en groene courgettes
champignons
Veganistische parmezaan
Verse peterselie
Bereiding:
- Pel eerst de sjalotjes, halveer ze en snijd ze in kleine blokjes
- Fruit nu de sjalotjes en de risottorijst in een pan met een beetje olijfolie
- Blus de risottobouillon af met de groentebouillon en laat op laag vuur sudderen
- Snijd nu de gewassen courgettes en champignons fijn
- Bak eerst de uien en courgettes in een pan met een beetje olijfolie voor ongeveer 2-3 minuten
- Voeg nu de champignons toe en blijf bakken
- Roer ondertussen de risottorijst nog een keer door
- Als de courgettes een bruine kleur hebben gekregen, kun je de risottorijst met de groenten serveren
- Bestrooi met verse peterselie en wat vegan parmezaan - klaar!
- Geniet van de smaak!
Voedingswaarden (per portie):
413 kcal
57g koolhydraten
19g eiwit
12g vet
Recept video: