Asperges zijn gewoon heerlijk en veelzijdig. Deze knapperige, vegan asperge frietjes zijn ideaal als gezond tussendoortje of als gezond, lekker bijgerecht bij de barbecue. Dus waarom zou je de vegan asperge frietjes niet maken aan het einde van je barbecue? sapdieet in je gezonde dagelijkse dieet. Welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je dit heerlijke aspergerecept bereidt, lees je in dit artikel. De video met Jessi over het recept vind je onderaan dit bericht.
Ingrediënten:
35 g kikkererwtenmeel
100ml plantaardige melk
1/2 theelepel mosterd
25 g Planko paneermeel
75g parmezaan
25g zwarte sesamzaadjes
snuifje zout
250 g asperges
Bereiden:
- Meng eerst het kikkererwtenmeel met de plantaardige melk naar keuze
- Roer de mosterd en het zout met een garde door de plantaardige melk
- Meng de paneermeel, parmezaan en sesamzaadjes op een bord
- Doop de asperges eerst in het vloeibare beslag en rol ze dan door het sesambroodkruim
- Leg de gepaneerde asperges op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bestrijk de asperges met een beetje koolzaadolie en bak de asperges ongeveer 15 minuten in de oven op 200 °C
Voedingswaarden (per 100g asperges):
298 kcal
20,8g koolhydraten
18,6g eiwit
14,4g vet
Recept video: